Οι περισσότεροι θα σπεύσουν να απαντήσουν ότι το ψάρι συνοδεύεται από λευκό κρασί. Αλλά όπως όλα τα ψάρια δεν είναι ίδια μεταξύ τους, έτσι και τα κρασιά που τα συνοδεύουν οφείλουν να προσαρμόζονται τόσο στα διαφορετικά είδη όσο και στους τρόπους ψησίματος.

fish&wine-(2)

Εκεί που τα λευκά επικρατούν
* Ο γαύρος και η μαρίδα, που συνήθως γίνονται τηγανητά, ταιριάζουν πολύ με λευκά κρασιά όπως Ρετσίνα, Μοσχοφίλερο και Ρομπόλα.

* Η σαρδέλα και το μπαρμπούνι, που είναι πιο λιπαρά ψάρια και γίνονται πολύ νόστιμα και στο τηγάνι και στη σχάρα, ζητούν λευκά κρασιά με υψηλή οξύτητα, όπως Ασύρτικο και Ρομπόλα.

fish&wine-(1)

* Το λαβράκι, η τσιπούρα και το φαγκρί συνδυάζονται αρμονικά με λευκά, αρωματικά κρασιά που δεν περνάνε από βαρέλι, όπως η Μαλαγουζιά.

* Ο ροφός και η συναγρίδα, από την άλλη, αγαπούν τα λευκά κρασιά που έχουν περάσει από βαρέλι και έχουν πιο γεμάτο σώμα, όπως το Ασύρτικο και το Chardonnay, ενώ συνοδεύονται εξαιρετικά και από μια ρετσίνα καλής ποιότητας.

fish&wine-(4)

Λευκό, ροζέ ή κόκκινο;
* Ο σολομός είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα ψάρια, καθώς εκτός από χαρακτηριστική γεύση και χρώμα είναι και ένα ψάρι που μπορεί να συνδυαστεί το ίδιο καλά με λευκό, ροζέ και κόκκινο κρασί. Για να μην μπερδεύεστε, η επιλογή σας θα βασιστεί στον τρόπο ψησίματος του ψαριού. Συγκεκριμένα, ο σολομός που έχει ψηθεί στον φούρνο, όπως και το sushi σολομού ταιριάζουν με λευκά κρασιά, όπως Ασύρτικο, Μαλαγουζιά και Βιδιανό. Ο σολομός που έχει ψηθεί στη σχάρα, από την άλλη, μπορεί να συνοδευτεί με ένα ποτήρι ροζέ κρασί, αλλά και με ένα Αγιωργίτικο ή Pinot Noir.

fish&wine-(3)

* Ο τόνος, τέλος, είτε ψητός είτε sushi, κάνει ιδανικό wine pairing με κόκκινα κρασιά, με το Αγιωργίτικο και το Pinot Noir να αποδεικνύονται οι καλύτεροι συνοδοί.

You May Also Like