Πολλές φορές δεν έχετε αναρωτηθεί για το πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τους «μαύρους κύκλους» γύρω από τα μάτια σας;

  • Περιοφθαλμική Υπερμέλαγχρωση (Μαύροι κύκλοι)

    Εμφανίζονται στο δέρμα περιοφθαλμικά κυρίως εξαιτίας υπερβολικής συγκέντρωσης μελανίνης στην περιοχή λόγω διαφόρων αιτιών ή εξαιτίας κακής κυκλοφορίας του αίματος ή γενετικής προδιάθεσης.Εμφανίζονται επί το πλείστον σε γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας αλλά και σε άνδρες, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που μαύροι κύκλοι εμφανίζονται και σε παιδιά.

    Οι μαύροι κύκλοι είναι άκρως ενοχλητικοί καθώς προσδίδουν στο πρόσωπο μια κουρασμένη, γερασμένη και ταλαιπωρημένη όψη η οποία τις περισσότερες φορές μπορεί να μην αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Γίνονται μάλιστα, εντονότεροι, περισσότερο ορατοί, σε άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα ή βαθύτερη θέση ματιών.

    Αίτια

    Οι μαύροι κύκλοι είναι προϊόν γενετικών, περιβαλλοντικών και δερματολογικών αιτιών όπως: κληρονομικότητα, εκ γενετής, παθολογικές καταστάσεις, αλλεργικές παθήσεις – εποχικές αλλεργίες, ανάπτυξη Δερματίτιδων από κακή χρήση καλλυντικών, ή χρόνια συνήθεια τριβής.

    Ωστόσο, βασικός παράγοντας στην δημιουργία των μαύρων κύκλων μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με άλλα συμπτώματα αποτελεί το πολύ λεπτό και ευαίσθητο δέρμα στην περιοχή των ματιών.

    Αυτό συμβαίνει γιατί το δέρμα μας περιμετρικά των ματιών είναι εκ γενετής ιδιαίτερα λεπτό, ευαίσθητο και ενίοτε διάφανο με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να γίνονται ορατές οι φλέβες και τα αγγεία τα οποία προσδίδουν στο δέρμα ένα πιο σκούρο χρώμα.

    ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

    Η επιλογή και ο συνδυασμός θεραπειών, ο αριθμός συνεδριών και τα μεσοδιαστήματα ορίζονται από την ιατρό για κάθε ασθενή εξατομικευμένα.

You May Also Like