Δεν μπορείτε να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας μαξιλάρι γιατί σας βοηθάει να κοιμάστε καλύτερα;

Αν είστε «κολλημένοι» με το αγαπημένο σας μαξιλάρι και αρνείστε να το αποχωρισθείτε παρόλο που έχει αρχίσει να παλιώνει, τότε θα πρέπει να συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα υγείας.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ένα παλιό μαξιλάρι μπορεί να πυροδοτήσει ακμή ή αλλεργίες και γι΄ αυτόν τον λόγο θα πρέπει,όπως εξηγούν ,να το αλλάζουμε κάθε 6 μήνες. Πώς ακριβώς όμως ένα παλιό μαξιλάρι μπορεί να μας προκαλέσει τόσα προβλήματα;

Οι ερευνητές εξηγούν ότι αυτό συμβαίνει επειδή με την πάροδο του χρόνου συσσωρεύονται σε αυτό μύκητες, νέκρα δερματικά κύτταρα και λίπος.
Ο ερευνητής Dr Robert Oexman,διευθυντής του Ινστιτούτου Sleep to Live στο Mebane της Βόρειας Καρολίνας ανέφερε στην εφημερίδα The Huffington Post ότι όσοι συνηθίζουν να κοιμούνται σε παλιά μαξιλάρια φέρνουν το πρόσωπο τους σε επαφή με σκόνη, λίπος και νεκρά δερματικά κύτταρα που μπορεί να προκαλέσουν ακμή.

Οι ερευνητές προσπαθούν τώρα σε συνεργασία με εξειδικευμένους μηχανικούς να αναπτύξουν καλύτερα προϊόντα και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του ύπνου μας βοηθώντας τον κόσμο να επιλέξει τα κατάλληλα μαξιλάρια και στρώματα.

Τα ακάρεα της σκόνης  που έχουν  βρεθεί στα μαξιλάρια  μπορεί να επιδεινώσουν το άσθμα και να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις, σύμφωνα και με τον Δρ Mark Neustrom, αλλεργιολόγο και ανοσολόγο στο Kansas City Allergy and Asthma Associates.

Από το 20 % των ανθρώπων που υποφέρουν από αλλεργίες, περίπου τα δύο τρίτα μπορεί να είναι αλλεργικοί στα ακάρεα της σκόνης που ζουν στα χαλιά, τα μαξιλάρια και τα κλινοσκεπάσματα.
Αν έχετε αλλεργία στην οικιακή σκόνη και παρατηρείτε να έχετε αλλεργικές αντιδράσεις πιο έντονες το πρωί ή το βράδυ, τότε είναι πιθανό να ευθύνεται για αυτές από το μαξιλάρι σας, γιατί η πρωτεΐνη που προκαλεί τις αλλεργικές αντιδράσεις στα ακάρεα δεν βρίσκεται συνήθως στον αέρα.

Ο Oexman προτείνει να πλένετε τακτικά τα κλινοσκεπάσματα και στη συνέχεια να τα στεγνώνετε καλά καθώς η υγρασία αποτελεί φιλόξενο περιβάλλον για τα ακάερεα.

georgakli.gr

You May Also Like