Στην ηλικία των 40, τα σημάδια που αφήνει το πέρασμα του χρόνου είναι σε πολλές περιπτώσεις ορατά -και μάλιστα σε διάφορες περιοχές του προσώπου και του σώματος. Για να τα αντιμετωπίσεις, θα πρέπει να δράσεις στοχευμένα, με ειδική φροντίδα προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε περιοχής ξεχωριστά.

Για το μέτωπο, το μεσόφρυο και τις παρειές

Είναι τα σημεία που προδίδουν την ηλικία αφού εκεί κάνουν την εμφάνισή τους οι ρυτίδες έκφρασης. Η λύση δεν είναι να μην χαμογελάς ή να μη συνοφρυώνεσαι αλλά να επιλέξεις καλλυντικά με δραστικά αντιγηραντικά συστατικά:

· Λεπτές γραμμές και ρυτίδες μπορεί να εμφανιστούν ήδη από την ηλικία των 25. Η αντιμετώπιση απαιτεί κρέμες ενυδατικές και πλούσιες σε αντιοξειδωτικά συστατικά – όπως η βιταμίνη C – που δρουν προληπτικά.

– Στις μεγαλύτερες ηλικίες απαιτούνται προϊόντα με πιο δραστική σύνθεση και συστατικά που δρουν επιδιορθωτικά στις πιο βαθιές ρυτίδες. Αναζήτησε ορούς και κρέμες με ρετινόλη και pro-xylane, δύο από τα πιο αποτελεσματικά, αντιρυτιδικά συστατικά.

– Προσπάθησε να ακολουθείς ένα συστηματικό πρόγραμμα περιποίησης. Ο συνδυασμός ορούς, κρέμας ημέρας και νύχτας θα φέρουν πιο άμεσα και ορατά αποτελέσματα από τη χρήση μιας και μόνο κρέμας, όσο ακριβή και αν είναι.

– Εφάρμοζε τα καλλυντικά σου με ελαφρύ μασάζ. Μπορεί να απαιτεί λίγο χρόνο καθημερινά όμως οι σωστές, ανοδικές κινήσεις, κάνουν τη διαφορά.

Η επιστημονική λύση 

Οι ρυτίδες στο μέτωπο και το μεσόφρυο μπορούν να γίνουν παρελθόν με τη χρήση botox, ενώ οι έντονες ρινοπαρειακές, αλλά και οι ρινοχειλικές, αύλακες γεμίζουν με υαλουρονικό οξύ. Εξαιρετική επιλογή για “μη επεμβατικό lifting” είναι τα PDO Νήματα Ανόρθωσης, ενώ η μεσοθεραπεία, τόσο η ετερόλογη με τη χρήση βιταμινών, αμινοξέων, αντιοξειδοτικών παραγόντων κλπ όσο και η αυτόλογη με τη χρήση του ίδιου μας του αίματος, δίνει λάμψης και νεανική εικόνα. Τέλος, η χρήση ειδικών laser εξασφαλίζει τόσο την αναγέννηση και σύσφιξη της επιδερμίδας όσο και την εξαφάνιση πανάδων, δυσχρωμιών και κηλίδων.

Για το λαιμό και το ντεκολτέ

Το δέρμα στα συγκεκριμένα σημεία εκτίθεται ιδιαίτερα στον ήλιο και παρουσιάζει σημάδια γήρανσης όπως η χαλάρωση και οι καφέ κηλίδες. Μην τα αμελείς και φρόντισέ τα με πολύ συγκεκριμένα καλλυντικά:

Η επιδερμίδα του λαιμού και του ντεκολτέ είναι επέκταση αυτής του προσώπου σου. Μάθε να την περιποιείσαι με τα ίδια προϊόντα καθαρισμού, αντιγήρανσης και αντηλιακής προστασίας.

Ο ήλιος και ο χρόνος είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί σου. Προκαλούν μείωση της παραγωγής του κολλαγόνου και άρα ρυτίδες και χαλάρωση αλλά και κηλίδες – οι τελευταίες εμφανίζονται σχεδόν πάντα στο ντεκολτέ προσθέτοντας σου χρόνια. Φρόντισε η κρέμα σου να έχει δείκτη SPF, χειμώνα και καλοκαίρι και χρησιμοποίησε ένα προϊόν κατά των καφέ κηλίδων συστηματικά στο ντεκολτέ σου.

– Η χαλάρωση γίνεται συχνά ορατή σαν απώλεια του όγκου στο πρόσωπο και την αλλοίωση του περιγράμματός του. Δοκίμασε καλλυντικά πλούσια σε υαλουρονικό οξύ που μιμούνται τις ιατρικές μεθόδους των fillers και δίνουν άμεσα σφριγηλότητα στην επιδερμίδα προσώπου, λαιμού και ντεκολτέ.

Η επιστημονική λύση

Τα laser σύσφιξης και εξάχνωσης των επιφανειακών στοιβάδων δίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα στη δύσκολη περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ, ενώ η χρήση peeling αλλά και microneedling μπορεί να ανανεώσει σαφώς την εικόνα του ντεκολτέ.

Για τα μάτια και τα χείλη

Η λεπτή επιδερμίδα στα μάτια και τα χείλη θέλει περιποίηση με εξειδικευμένα προϊόντα και ξεχωριστές υφές.

– Ποτέ δεν είναι νωρίς να χρησιμοποιήσεις κρέμα ματιών. Ακόμη και στα 20 υπάρχουν προβλήματα, όπως οι μαύροι κύκλοι ή οι σακούλες, που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει βαρύ και κουρασμένο. Για πιο αναζωογονημένο δέρμα εφάρμοσε την κρέμα σου με ελαφρύ μασάζ, είτε με τα χέρια είτε με ειδικές σπάτουλες που συχνά συνοδεύουν τα καλλυντικά.

– Η κοσμετολογία έχει κάνει μεγάλα βήματα στην κατηγορία της περιποίησης των ματιών ενσωματώνοντας στις συνθέσεις πολύτιμα και δραστικά συστατικά – όπως μαύρη τρούφα ή χαβιάρι – και δημιουργώντας ορούς για τα μάτια. Επιπλέον, πολλές αντιγηραντικές σειρές περιλαμβάνουν κρέμες και balm για την περιποίηση των χειλιών και του περιγράμματός τους.

Η επιστημονική λύση

Το “πόδι της χήνας” αντιμετωπίζεται με το συνδυασμό botox και υαλουρονικού οξέος. Το υαλουρονικό οξύ, όπως και η χρήση λίπους από άλλες περιοχές του σώματος, βοηθά στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων. Οι “ρυτίδες του καπνιστή” γύρω από τα χείλη εξαφανίζονται με τη βοήθεια λεπτόρρευστου υαλουρονικού οξέος ή/και με την ενίσχυση του αποτελέσματος με κάποιο laser τύπου fraxel.

Για τα χέρια

Το δέρμα στα χέρια σου δέχεται καθημερινά τις περισσότερες επιθέσεις. Έρχεται σε επαφή με κρύο αλλά και πολύ ζεστό νερό, με σκληρά απορρυπαντικά και χλώριο, με την ηλιακή ακτινοβολία και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Πάρε τα μέτρα σου πριν εμφανιστούν τα σημάδια του χρόνου:

– Φρόντισε καθημερινά τα χέρια σου με ενυδατικές κρέμες ενώ το χειμώνα διάλεξε προϊόντα με πλούσια υφή για βαθιά θρέψη. Για καλύτερα αποτελέσματα κάνε 1-2 φορές την εβδομάδα απολέπιση για να ανανεώσεις την επιδερμίδα και να την προετοιμάσεις για την ενυδάτωση.

– Μην ξεχνάς να απλώνεις την αντηλιακή σου κρέμα και στα χέρια προλαμβάνοντας έτσι την εμφάνιση καφέ κηλίδων. Εάν τις έχεις ήδη παρατηρήσει δοκίμασε μια λευκαντική κρέμα που θα τις απαλύνει.

– Όταν κάνεις δουλειές ή έρχεσαι σε επαφή με νερό φόρα πάντα γάντια ώστε να αποφύγεις την αφυδάτωση και τους ερεθισμούς. Αλλά και στο κρύο τα μάλλινα γάντια είναι απαραίτητα για την προστασία των χεριών.

Η επιστημονική λύση

Οι κηλίδες και οι δυσχρωμίες στην επιφάνεια των χεριών εξαφανίζονται, ίσως και εντελώς, με τη βοήθεια των laser, αλλά και των ισχυρών peelings. Όμως η “αποστεωμένη” εικόνα που αποκτούν τα χέρια μας με τα χρόνια χρειάζεται είτε υαλουρονικό οξύ είτε αυτομεταμόσχευση λίπους για να διορθωθεί.

You May Also Like