Χτισμένη στις όχθες του Δούναβη,η αυθεντική πριγκίπισσα της Ευρώπης, Διαμάντι του Δούναβη. Η Πρωτεύουσα της Ουγγαρίας προσφέρει στον καθένα ο,τι προσδοκεί ρομαντισμό ,ιστορία ,πολιτισμό , γαστρονομικές απολαύσεις και τις πιο νοσταλγικές αναμνήσεις. Αξίζει να την επισκεφτείς ;

Αν όχι η ομορφότερη  πόλη στην Ευρώπη,  μια από τις ομορφότερες πόλεις που έχουμε επισκεφτεί . Η Βουδαπέστη θεωρείται σχετικά οικονομικός προορισμός , ενδείκνυται για budget travel και έχει πολλά κι όμορφα αξιοθέατα για πλουτίσεις τη μνήμη και την αισθητική σου..

FullSizeRender (7)

FullSizeRender (4)

Χριστούγεννα στη Βουδαπέστη

Αρχές  Δεκέμβρη και η πόλη είναι έτοιμη να υποδεχτεί τη θεία  γέννηση .

Στη Vörösmarty ter (http://visitbudapest.travel/guide/budapest-attractions/vorosmarty-square/ )

θα βρείτε την πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη αγορά που έχετε δει ποτέ, μουσικές παραστάσεις και μικρά ξύλινα κιόσκια όπου μπορείτε να αγοράσετε χειροποίητα στολίδια,κεριά,αρώματα και να γευτείτε το λαχταριστό trdelnik ( παραδοσιακό γλύκισμα που ψήνεται εκείνη την ώρα στα κάρβουνα,μια παραλλαγή του δικού μας λουκουμά !). Θα μεθύσετε από το ζεστό κόκκινο κρασί που αναδύει μυρωδιά κανέλας,γαρυφάλλου και εσπεριδοειδών (μπορείτε να το βρείτε σε όλη την πόλη ) .

FullSizeRender (11)

FullSizeRender (3)

Το πρωί να φθάσετε στην  πλατεία Ηρώων, που είναι μια τεράστια πλατεία στο τέλος της λεωφόρου Andrassy (http://visitbudapest.travel/guide/budapest-attractions/andrassy-avenue/), την οποία πρέπει να περπατήσετε γιατί ενώνει το Ντεάκ Φέρεντς τερ με την πλατεία των Ηρώων κι από το 2002 η λεωφόρος είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Πίσω από την πλατεία θα δείτε πολλά μνημεία κι αγάλματα όπως  Anonymus Szobor (Anonymous’ Statue) καθώς κάνετε τη βόλτα σας στο πάρκο της πόλης Varosliget ή αν προτιμάτε ένα χαλαρωτικό spa στο Szechenyi Bath.

FullSizeRender (2)

Σε μια τέτοια πολη που εχει αναδειχθεί μέσα από τον πλούτο και την προσφορά της στην τέχνη, στη μουσική και στα γράμματα θα ήταν ατόπημα να μην επισκεφτεί κάποιος μνημεία και μουσεία που ζωντανεύουν την ιστορία και τον πολιτισμό αυτού του τόπου, Εθνικό Μουσείο της Ουγγαρίας (Magyar Nemzeti Muzeum), Εθνική Πινακοθήκη της Ουγγαρίας (Magyar Nemzeti Galeriα), Liszt Ferenc Memorial Museum (Liszt Ferenc Emlekmuzeum) κ.α. Εμείς επισκεφθήκαμε το House of Terror (http://visitbudapest.travel/arts-entertainment/budapest-museums/house-of-terror/ ), κι αντικρίσαμε τον πόνο που βίωσαν οι άνθρωποι κατά τη ναζιστική και κομμουνιστική περίοδο. Για τους φιλόμουσους η Opera Magyar Allami  προσφέρει την απόλυτη εμπειρία, βιώστε την!!

FullSizeRender (10)

Αξίζει να φωτογραφηθείτε στην γέφυρα των αλυσίδων Chain Bridge (Szechenyi lanchid) και να κάνετε βραδινή κρουαζιέρα διασχίζοντας όλες τις γέφυρες που ενώνουν  την Βούδα και την Πέστη και θαυμάζοντας το επιβλητικό κοινοβούλιο Országház (η επίσκεψη του είναι δωρεάν  http://www.parlament.hu/) ακούγοντας τα τσιγγάνικα  βιολιά . Για όσους λατρεύουν την φωτογραφία δεν έχετε παρά να ανεβείτε στον Πύργο των ψαράδων (http://www.taxidologio.gr/budapest-todo-fishermans-bastion.html) που βρίσκεται στην μεριά της Βούδας και θα εκπλαγείτε από την πανοραμική θέα. Ακόμη, στο κάστρο να επισκεφθείτε την Εκκλησία της Κυράς, η Εκκλησία του Ματθαίου (http://www.taxidologio.gr/budapest-todo-matthias-church.html) θα εκπλαγείτε από το αξιοθαύμαστο έργο τέχνης στη σκεπή της εκκλησίας. Αν αψηφήσετε το κρύο ο θόλος της εκκλησίας του Αγίου Στέφανου (Szent Instván Bazilika) επίσης θα σας ανταμείψει με την ομορφιά αυτής της πόλης ..

Αν ήρθε η ώρα να πιείτε ένα καφεδάκι επιβάλλεται να επισκεφτείτε το New York cafe (http://www.newyorkcafe.hu/menu.html) όπου συμπεριλαμβάνεται στα πιο ιστορικά καφέ του κόσμου και στεγάζεται στο χώρο του πολυτελούς ξενοδοχείου Boscolo και στην πλατεία Vorosmarty θα βρείτε το ξακουστό Gerbeaud Cafe (http://www.gerbeaud.hu/doc/Gerbeaud_Dessert.pdf) όπου μπορείτε να απολαύσετε την δημοφιλή τριλογία.

FullSizeRender (9)

Για μια εναλλακτική διασκέδαση που δεν θα βρείτε εύκολα σε ταξιδιωτικούς οδηγούς προτείνουμε να επισκεφτείτε το Szimpla kertmozi γνωστό ως χαλάσματα (http://welovebudapest.com/clubs.and.nightlife.1/budapest.s.most.famous.ruin.pub.szimpla.kert) ,που ξεχωρίζει λόγω της ιδιόρρυθμης διακόσμησης του, της ζεστής ατμόσφαιρας, της καλής μουσικής και των φθηνών πότων του.

FullSizeRender (6) Όχι, δε ξεχάσαμε να φάμε πέρα από τα όμορφα εδέσματα της χριστουγεννιάτικης αγοράς για street food, το υπόγειο εστιατόριο Fatal (http://www.fatalrestaurant.com/?page=menu&lang=eng)  θα σας καλοδεχτεί με το ντόπιο πιάτο, το γνωστό “Γκουλας” αλλά και το εστιατόριο Trofea Grill  (http://www.trofeagrill.net/en/node/545 )προσφέρει οικονομική πρόταση, όπου έχεις στη διάθεση σου τρεις ώρες για να φας και να πιεις όσες φορές θέλεις…Ναι, είχε πολύ καλή κουζίνα!!!

FullSizeRender

Γιώργος Τσιούτσιος & Γεωργία Καναβού

Travel Buddies

You May Also Like