Μια νέα ιστορία αγάπης έχει κάνει τους οπαδούς του Netflix να κλαίνε με μαύρο δάκρυ. Πόσοι όμως γνωρίζουν ότι η σειρά με τίτλο «Από το Μηδέν» βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία;

Προσοχή: Όσοι σκοπεύετε να την δείτε, καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι ακολουθούν spoilers.

Η συγκεκριμένη σειρά, η οποία έκανε πρεμιέρα στις 21 Οκτωβρίου και εκθρόνισε το «The Watcher» ως τον τίτλο με τις περισσότερες προβολές στην πλατφόρμα streaming αυτή την εβδομάδα, αφορά μια Αμερικανίδα φοιτήτρια ονόματι Έιμι που ερωτεύεται έναν Ιταλό σεφ με το όνομα Λίνο, ενώ σπουδάζει στη Φλωρεντία.


Αφότου ο Λίνο αποφασίζει να μετακομίσει στην Αμερική για να είναι με τον νέο του έρωτα, η σχέση τους γρήγορα δοκιμάζεται όταν οι γονείς του του αποκαλύπτουν ότι δεν εγκρίνουν το θυελλώδες ειδύλλιο.

Η αξιολάτρευτη ιστορία αγάπης του Λίνο και της Έιμι συναρπάζει τους οπαδούς του Netflix, αλλά όταν εκείνος πεθαίνει τραγικά από καρκίνο στο τέλος της σειράς, πολλοί αδυνατούν να το πιστέψουν.

Η αληθινή ιστορία πίσω από την νέα σειρά του Netflix
Η συναρπαστική αυτή σειρά όμως, είναι στην πραγματικότητα βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα απομνημονεύματα της Τέμπι Λόκε, με τίτλο «From Scratch: A Memoir of Love, Sicily, and Finding Home».


Η σειρά, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Ζόε Σαλντάνα, Εουτζένιο Μαστραντρέα, Ντανιέλ Ντιντγουίλερ, Τζούντιθ Σκοτ, Κελίτα Σμιθ και Λούκα Σάρντο, δημιουργήθηκε από την Τέμπι και την αδερφή της, Άτικα Λόκε, η οποία έγραψε το σενάριο και έκανε την παραγωγή με την Ρις Γουίδερσπουν.

Όπως και η Έιμι στη σειρά, η Τέμπι μετακόμισε στην Ιταλία το 1990 για σπουδές στο εξωτερικό, όπου γνώρισε έναν άνδρα με το όνομα Ροζάριο (Σάρο) Γκούλο.

Γιατί δεν μπόρεσε να δει τα πρώτα επεισόδια η πρωταγωνίστρια της αληθινής ιστορίας
Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Τέμπι στην εκπομπή «Today», η σειρά είναι τόσο ακριβής στην απεικόνιση των πρώτων σταδίων της σχέσης τους που δεν μπορούσε καν να την παρακολουθήσει γιατί ανησυχούσε πως θα αμαύρωνε τις πραγματικές της αναμνήσεις από τον Σάρο. «Δεν παρακολούθησα το οπτικό υλικό επειδή θέλω να διατηρήσω και να προστατεύσω τις δικές μου αναμνήσεις. Ξαφνικά, αρχίζεις να θυμάσαι αυτό που έγινε και ξεχνάς τις αρχικές εικόνες» εξήγησε.

Σε άλλη της συνέντευξη, στο Shondaland.com, η συγγραφή των απομνημονευμάτων τη βοήθησε να ξαναερωτευτεί τον σύζυγό της, αλλά επίσης επανέφερε τον «ανείπωτο πόνο» που ένιωσε μετά το θάνατό του. «Μου έδωσε χαρά που ερωτεύτηκα ξανά τον σύζυγό μου κατά την συγγραφή του βιβλίου» είπε. «Είχα τον ανείπωτο πόνο να ξαναζήσω το θάνατό του και τα πρώτα χρόνια της ασθένειάς του. Αλλά είχα γύρω μου υποστηρικτικούς ανθρώπους. Είχα ανθρώπους στους οποίους τηλεφωνούσα μετά από δύσκολες ημέρες συγγραφής».

Ακριβώς όπως και στη σειρά, το ζευγάρι αποφάσισε τελικά να μετακομίσει μαζί στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, όπου ο Σάρο αντιμετώπισε ένα σωρό δυσκολίες μέχρι να συνηθίσει την νέα του χώρα. «Η σειρά μιλάει για το τι σημαίνει να είσαι Ευρωπαίος μετανάστης στο Λος Άντζελες, όπως ήταν ο σύζυγός μου, και πώς ήταν αυτή η πρόκληση» αποκάλυψε στο Shondaland.

«Είχε να κάνει με το τι σημαίνει να έρχεσαι σε ένα μέρος για την αγάπη και να προσπαθείς να το κάνεις να λειτουργήσει, ακόμα και όταν δεν αναγνωρίζει αυτό το νέο μέρος. Το μεγάλο του θέμα ήταν: ‘Τέμπι, πού μπορώ να βρω έναν καλό καφέ; Στα Starbucks; Αυτός δεν είναι καφές’’».

Όταν η ζωή τους άλλαξε έτσι ξαφνικά
Ο κόσμος τους όμως κλονίστηκε όταν ο Σάρο διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου που ξεκινά από τον μαλακό μυϊκό ιστό, το λεγόμενο λειομυοσάρκωμα.

Διαγνώστηκε με την ασθένεια το 2002 και πέθανε 10 χρόνια αργότερα. Το ζευγάρι υιοθέτησε μια κόρη ονόματι Ζοέλα από την Αφρική, πριν φύγει από τη ζωή ο Σάρο. «Η Ζοέλα ήρθε σε εμάς κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου που ήταν άρρωστος. Και νομίζω ότι ένα από τα πράγματα που έμαθα είναι ότι η ζωή εξακολουθεί αν συμβαίνει γύρω μας. Εξάλλου πάντα θέλαμε να γίνουμε γονείς» δήλωσε στο Today.

Μετά τον θάνατο του Σάρο, η Τέμπι πέρασε τρία καλοκαίρια στη Σικελία, τα οποία όπως είπε, την βοήθησαν να αντιμετωπίσει την τεράστια θλίψη που ένιωθε από την απώλεια του συζύγου της, εξηγώντας ότι η παραμονή της στη χώρα του, της υπενθύμιζε διαρκώς πως ζούσε ακόμα και πως υπήρχε ακόμα ζωή και αφθονία.

Όσο για τους γονείς του Σάρο, παρά το γεγονός ότι στην αρχή δεν υποστήριζαν τη σχέση τους, όπως λέει είναι πλέον κοντά της. «Η αγάπη διαρκεί και μεταλλάσσεται. Δεν μας εγκαταλείπει» όπως δήλωσε.

«Πλάνταξαν» στο κλάμα οι χρήστες του Twitter
Η νέα αυτή ιστορία αγάπης του Netflix φαίνεται πως έχει «μαγέψει» τους τηλεθεατές, με πολλούς να καταφεύγουν στο Twitter για να μοιραστούν τις σκέψεις τους γι’ αυτήν.

You May Also Like