Το άσπρο και μαύρο είναι δύο αντίθετα χρώματα που όμως όταν συνδυαστούν μεταξύ τους σε οποιαδήποτε υλικά δίνουν μία αίσθηση πολυτέλειας και κομψότητας. Η καθαρότητα του πρώτου καθόλου δεν «αμαυρώνεται» από τη δύναμη του δεύτερου και οι γραμμές τους είναι πάντοτε απόλυτα διακριτές. Όλοι έχουμε ξεκάθαρες αναμνήσεις από το ασπρόμαυρο. Σε μία παλιά ταινία, στη σκακιέρα, σε πολυτελείς γόβες, σε ένα επίσημο γαμήλιο ένδυμα… Σε οποιονδήποτε εσωτερικό χώρο η ασπρόμαυρη απολυτότητα μπορεί να δημιουργήσει αρμονικά αποτελέσματα που δεν στερούνται καθόλου φωτεινότητας και εκφραστικότητας, φυσικά αν εσείς κάνετε τις σωστές επιλογές.

Είναι καταπληκτικό πώς ο ασπρόμαυρος συνδυασμός ταιριάζει σε οποιοδήποτε ύφος και μάλιστα αναδεικνύει τόσο την καθαρότητα των γραμμών, όπου επιβάλλεται να τονιστεί, όσο και την ιδιαιτερότητα που έχουν οι υφές διαφορετικών υλικών.

Τόσο το άσπρο όσο και το μαύρο μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά με πολλά άλλα χρώματα, αλλά και ο ασπρόμαυρος συνδυασμός δεν αποκλείει τη χρήση άλλου χρώματος. Αν αποφύγετε τις υπερβολές, αν κάνετε τις σωστές επιλογές και δώσετε έμφαση στις κατάλληλες λεπτομέρειες αναμφισβήτητα θα αναδείξετε το χώρο σας δομικά και εκφραστικά (γιατί αντίθεση οπωσδήποτε δεν σημαίνει ένας τοίχος μαύρος και μία κολόνα άσπρη).

Συμβουλευτείτε τον ειδικό και τολμήστε με μέτρο. Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!

 

Σε μία εποχή όπου το άσπρο έχει γίνει μαύρο και αντίθετα το μόνο τελικά που δεν έχει χάσει την αξία του είναι το ασπρόμαυρο… στην αρχιτεκτονική βεβαίως!

 

 

Κατερίνα Ζήση

Αρχιτέκτων Μηχανικός, ΜΑ Lighting Design

Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε., Ανακαίνισης & Αποκατάστασης Κτιρίων

 Clothes : Klip_shop Volos

You May Also Like