Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου 2023 και επισκεφθήκαμε ένα από τα πιο όμορφα βιβλιοπωλεία του κόσμου!

Το Cărturești Carusel βρίσκεται στο Βουκουρέστι και δεν γίνεται να ταξιδέψεις στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας και να μην το επισκεφτείς !!

Εκπληκτικός χώρος-βιβλιοπωλείο που πουλάει από βιβλία μέχρι δώρα, παιχνίδια, γλυκά, souvenirs ο οποίος στον τελευταίο όροφο διαθέτει και καφετέρια με θέα όλο το μαγαζί από πάνω μέχρι κάτω εσωτερικά!

Το Carturesti Carusel θεωρείται εύλογα ένα από τα πιο εντυπωσιακά βιβλιοπωλεία στον κόσμο. Άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το 2015 σε ένα ανακαινισμένο κτίριο του 19ου αιώνα. Έχει περισσότερα από 10.000 βιβλία, 5.000 άλμπουμ και DVD. Είναι ένας χώρος 1.000 τετραγωνικών και έξι ορόφων. Τα περισσότερα βιβλία στο Carturesti Carusel είναι στα ρουμανικά, αλλά υπάρχουν και κάποια στα αγγλικά.

Θεωρείται, δικαίως, ένα από τα πιο εντυπωσιακά βιβλιοπωλεία του πλανήτη.

Είναι το περίφημο Cărturești Carusel, που κατάφερε μόλις μέσα σε λίγα χρόνια – άνοιξε το 2015- ν’ αποκτήσει παγκόσμια φήμη.

Κοίτα ομορφιά, κοίτα αισθητική κι αρχοντιά!

6 όροφοι γεμάτοι βιβλία, παλιές και νέες εκδόσεις κι εντυπωσιακά δώρα.

Στον τελευταίο όροφο λειτουργεί ένα καλαίσθητο bistro, ωραία εμπειρία να πιεις το καφεδάκι σου εκεί (όπως και στο Grand Café Van Gogh, που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο μακριά).

 

Το Cărturești Carusel βρίσκεται σ’ έναν από τους κεντρικότερους δρόμους του ιστορικού κέντρου, είναι σίγουρο πως θα περάσεις αρκετές φορές από εκεί!

To διατηρητέο του 1903, που φιλοξενεί σήμερα το εκπληκτικό αυτό βιβλιοπωλείο, χτίστηκε από Έλληνες!

Ήταν τα κεντρικά της Τράπεζας της Οικογένειας Χρυσοβελώνη – ιστορική οικογένεια Φαναριωτών, που μετακόμισε στη Ρουμανία και θριάμβευσε στον τραπεζικό χώρο.

ΕΡ

ΧΚ

http://carturesticarusel.ro

Cărturești Carusel

Strada Lipscani 55, București 030033, Ρουμανία

You May Also Like