Ποιος δεν αγαπά μία καλή feel good ταινία ή αλλιώς μία ταινία makeover; Η πρωταγωνίστρια ή οι πρωταγωνιστές ξεκινούν με δυσκολίες, προβλήματα σε σχέσεις, εργασία και ερωτικά και τελικά καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα εμπόδιά τους και να ζήσουν ήρεμοι. Η ζωή, όμως, δεν είναι μια ρομαντική κομεντί της δεκαετίας του 1990 και χρειάζονται πολλά περισσότερα από την αλλαγή στην εμφάνιση για να φτάσει η ζωή μας στο επιθυμητό σημείο. Ευτυχώς, όλες γνωρίζουμε πως τα ρούχα, το μακιγιάζ και τα μαλλιά μας δεν πρέπει να καθορίζουν το πόσο ευτυχισμένες ή επιτυχημένες θα πρέπει να νιώθουμε.

Η σημερινή εκδοχή των rom com του 1990 εστιάζει περισσότερο στο πώς θα νιώθουμε ευτυχείς, θα γίνουμε ο καλύτερος εαυτός μας και θα διατηρήσουμε την καλή μας υγεία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υιοθετούμε συνήθειες που μας κάνουν να νιώθουμε καλά, να γίνουμε πιο ευγενικοί με εμάς και τους γύρω μας και να κάνουμε όσα μας ωθούν στο γινόμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Όχι, η αγορά ακριβών ή πολλών ρούχων και το ραντεβού με έναν άνθρωπο μόνο για το σεξ δεν θα αλλάξουν τη ζωή σας. Οι παρακάτω απλές και εύκολες συνήθειες, όμως, μπορούν.

Στρώστε το κρεβάτι σας κάθε πρωί

Μπορεί να σας ακούγεται βαρετό, μπορεί να σας θυμίζει την γκρίνια της μαμά σας, αλλά όχι μόνο θα το βρείτε έτοιμο το βράδυ, αλλά θα νιώθετε πολύ καλύτερα όλη την ημέρα. Το να στρώνετε το κρεβάτι σας κάθε πρωί, πριν ακόμα και από τον καφέ σας, είναι μια μικρή νίκη μπροστά στις καθημερινές δυσκολίες. Και ξέρετε, είναι οι μικρές νίκες, που φέρνουν τη μεγάλη.

Τακτοποιήστε τον χώρο σας πριν από τον ύπνο

Όπως ακριβώς το να αφήσετε ένα τακτοποιημένο κρεβάτι το πρωί σάς βοηθά να ξεκινήσετε την ημέρα σας με περισσότερη ενέργεια, έτσι και ένας τακτοποιημένο χώρος σάς βοηθά να κοιμηθείτε πιο ήρεμα το βράδυ. Τα άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη και τα ρούχα που πρέπει να μπουν στο πλυντήριο μπορεί να μην είναι η προτεραιότητα, αλλά η ακαταστασία ίσως μας προκαλεί άγχος και στρες για το ξεκίνημα της επόμενης ημέρας και έτσι να συμβάλλει σε έναν άστατο ύπνο.

Ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας 10 λεπτά νωρίτερα

Και μιας και μιλάμε για ύπνο, αν το πρωινό ξύπνημα σας φαίνεται βουνό και συχνά το να ετοιμαστείτε μοιάζει με αγώνα ενάντια στο ρολόι, ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας λίγα λεπτά νωρίτερα από την ώρα που πρέπει να σηκωθείτε. Έτσι θα καταφέρετε να ξεκινήσετε πιο ήρεμα την ημέρα σας και να έχετε περισσότερο έλεγχο σε κάθε σας απόφαση.

Καταναλώστε περισσότερα πράσινα λαχανικά

Η στροφή προς μια πιο υγιεινή διατροφή δεν είναι πάντα μια μεγάλη και δραματική μεταμόρφωση. Στην πραγματικότητα είναι πολλές μικρές συνήθειες και προσθήκες στη διατροφή σας που οδηγούν σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Από το να εστιάζετε στο να κόψετε από το διαιτολόγιό σας ομάδες τροφίμων, προσθέστε τα φυλλώδη λαχανικά στο πρόγραμμα. Σε μια απλή ομελέτα προσθέστε σπανάκι ή ρίξτε λίγο μπρόκολο στη σάλτσα για τα spaghetti σας.

Αφήστε στην άκρη τις οθόνες

Αντί να κάνετε ένα απλό διάλειμμα από τα social media, απομακρυνθείτε από τις οθόνες και τις εφαρμογές και σηκωθείτε από τον καναπέ. Πηγαίνετε για περπάτημα στη γειτονιά σας. Επισκεφθείτε την τοπική βιβλιοθήκη, ξεκινήστε το τρέξιμο στο στάδιο της περιοχής σας. Βγείτε βόλτα στο βουνό, χορέψτε ή παρακολουθήστε μαθήματα γιόγκα. Δεν θα κάνετε καλό μόνο στη υγεία του σώματός σας, αλλά και στην ψυχική σας υγεία.

Διαβάστε περισσότερο

pexels.com

Πόσες δικαιολογίες έχετε βρει για να μην ολοκληρώσετε το βιβλίο που είχατε ξεκινήσει να διαβάζετε πριν από λίγο καιρό; Τη μία είστε κουρασμένη και την άλλη πρέπει να δείτε την είδηση που σας έστειλε στο κινητό η φίλη σας. Είτε προτιμάτε να διαβάζετε πριν από τον ύπνο είτε το απόγευμα είτε το πρωί, εκπαιδεύστε τον εαυτό σας να το κάνει χωρίς να αποσπάται η προσοχή του. Βρείτε χρόνο για να διαβάσετε βιβλία για ισχυρούς ανθρώπους, γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο και την επιστήμη, βιβλία για τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σας ή ό,τι σας ευχαριστεί.

Πείτε «ευχαριστώ» αντί για «συγγνώμη»

Οι περισσότεροι και οι περισσότερες χρησιμοποιούμε πολύ συχνά τη λέξη « συγγνώμη» στην καθημερινότητά μας, ακόμα και αν δεν φταίμε σε κάτι. Ενώ το «συγγνώμη» είναι απλώς μια λέξη, η γλώσσα μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε και νιώθουμε για τον εαυτό μας, και οι γυναίκες, ιδιαίτερα, διδάσκονται από μικρές να είναι ευγενικές και συγκαταβατικές, συχνά υποτιμώντας τον εαυτό τους. Αντί για «συγγνώμη», κάντε μια συνειδητή προσπάθεια να πείτε «ευχαριστώ». «Ευχαριστώ για την υπομονή!» αντί για «Συγγνώμη για την καθυστέρηση!» είναι ένας άλλος τρόπος για να ασκήσετε ευγνωμοσύνη, αλλά είναι επίσης ένας σταθερός τρόπος να είστε πιο ευγενικοί με τον εαυτό σας.

Φτιάξτε τη στάση του σώματός σας

Καθίστε ίσια και προσπαθήστε να μην καμπουριάζετε. Ναι, ακόμα και ο τρόπος που καθόμαστε μπορεί να επηρεάσει την ψυχική μας υγεία. Εξασκηθείτε σε αυτό για τη γενικότερη υγεία σας. Ισιώστε στην πλάτη και χαλαρώστε τους ώμους σας, πάρτε βαθιές και σταθερές ανάσες και αφήστε το κινητό στην άκρη. Εργαστείτε με συνέπεια σε αυτό και θα δείτε όλο το mindset σας να αλλάζει αργά μα σταθερά.

Πείτε «όχι»

Αντίθετα με το «συγγνώμη», το «όχι» είναι μία λέξη που δεν λέμε τόσο συχνά. Θυμηθείτε πόσες φορές θέλατε να αρνηθείτε μια πρόσκληση, αλλά διστάσατε να το κάνετε επειδή δεν θέλατε να στεναχωρήσετε κάποιον ή επειδή φοβάστε πως θα χάσετε κάτι συνταρακτικό. Την επόμενη φορά σκεφτείτε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς, εκφράστε τις σκέψεις σας και με ευγένεια πείτε το «όχι» – αλλά να το εννοείτε! Ένα από τα πιο σημαντικά δώρα που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας είναι να εννοείτε αυτά που λέτε. Να είστε αληθινές απέναντι στους άλλους και στον εαυτό σας.

Προσφέρετε σε έναν φιλανθρωπικό σκοπό κάθε μήνα

Μπορεί με την οικονομική κατάσταση που ζούμε να σας ακούγεται λιγάκι αποθαρρυντικό το να ξοδεύετε χρήματα σε έναν σκοπό ή ένα ίδρυμα, μα όταν νιώθουμε ένα κενό και δεν ξέρουμε τι μας φταίει το μόνο που μπορεί πραγματικά να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα είναι να προσφέρουμε σε έναν άλλο άνθρωπο ή σε πολλούς μαζί. Το τι κάνουμε για να βοηθήσουμε τους άλλους ανθρώπους είναι πολύ πιο σημαντικό για την ψυχική μας υγειά. Μπορεί να μην κερδίζουμε κάτι οικονομικά, αλλά η συμπόνια, η προσφορά και ο εθελοντισμός θα έπρεπε να κομμάτια της προσωπικότητας και της ζωής του καθένα μας. Αναζητήστε οργανισμούς ή ΜΚΟ που χρειάζονται βοήθεια και προσφέρετε όπως μπορείτε – ακόμα και η πιο μικρή ενίσχυση μετράει.

https://www.marieclaire.gr/

You May Also Like