Το καλοκαίρι έφτασε και η ανυπομονησία να εμφανιστείτε στην παραλία με το σώμα που ονειρεύεστε, γίνεται ακόμα πιο έντονη!

Διαβάστε μερικά εύκολα διατροφικά tips για καλύτερη σιλουέτα, λίγο πριν τις διακοπές…

Tips Διατροφής Πριν Βγείτε στην ΠαραλίαΕάν θέλετε να δείτε άμεση διαφορά στο βάρος και στην εξωτερική σας εμφάνιση, θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι πρωταρχικό ρόλο κατέχει η υιοθέτηση ενός ισορροπημένου μοντέλου διατροφής, σε συνδυασμό με την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι ο μεταβολισμός μας μειώνεται όσο μεγαλώνουμε, οπότε σε μεγαλύτερες ηλικίες η προσπάθεια πρέπει να είναι μεγαλύτερη.

Ας δούμε ορισμένα διατροφικά tips που θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα με μία όμορφη σιλουέτα…

Αποχή από τη ζάχαρη

Για τον περισσότερο κόσμο η αποχή από τη ζάχαρη είναι αδιανόητη και πολύ δύσκολη.

Το να κόψετε τη ζάχαρη όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει και να στερηθείτε τις γλυκιές απολαύσεις.

Τα φρούτα, το παστέλι και η τεράστια γκάμα των γλυκών με στέβια ή άλλες γλυκαντικές ουσίες, μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια τη ζάχαρη.

Αν δεν μπορείτε να πιείτε σκέτο τον καφέ ή το τσάι, ελαττώστε τη ζάχαρη σταδιακά ή προσθέστε κάποιο άλλο γλυκαντικό όπως η στέβια.

Μην καταναλώνετε αλλαντικά

Τα αλλαντικά περιέχουν πολλά κορεσμένα λιπαρά.

Εκτός από το φούσκωμα που προκαλούν, συνδέονται και με πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη και καρδιαγγειακών παθήσεων, αν τα καταναλώνετε πολύ συχνά.

Μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με άλλες πηγές πρωτεΐνης, όπως το άπαχο κοτόπουλο και η γαλοπούλα, το άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, το ψάρι και τα όσπρια.

«Κόψτε» το ψωμί

Το λευκό ψωμί είναι ένα τρόφιμο αρκετά ενοχοποιημένο για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος, λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες.

Αντ’ αυτού, προτιμήστε τις ρυζογκοφρέτες, τα παξιμάδια και τις φρυγανιές ολικής άλεσης.

Αποφύγετε τις sauce

Οι sauce που έχουν ως βάση τη μαγιονέζα, την κέτσαπ ή άλλα συστατικά πλούσια σε λιπαρά, μπορούν να μετατρέψουν ακόμη και την πιο απλή σαλάτα σε θερμιδική βόμβα.

Προτιμήστε τη μουστάρδα ή ένα ντιπ από γιαούρτι που θα έχετε φτιάξει μόνοι σας.

Μην πίνετε αναψυκτικά

Τα αναψυκτικά σας γεμίζουν με κενές θερμίδες, χωρίς να προσφέρουν κανένα θρεπτικό συστατικό. Ένα κουτάκι αναψυκτικού περιέχει 8-9 κουταλιές ζάχαρη.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι αν καταναλώνετε συχνά αναψυκτικά, φλερτάρετε επικίνδυνα με την αύξηση του βάρους σας.

Επίσης, μπορεί να σας προκαλέσουν προβλήματα υγείας μακροπρόθεσμα, όπως σακχαρώδη διαβήτη ή να αυξήσουν τα τριγλυκερίδια στο αίμα σας.

Αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στα αναψυκτικά, προτιμήστε τα έστω στη light εκδοχή τους.

Αποφύγετε τη σοκολάτα

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και μια μικρή ποσότητα σοκολάτας μπορεί να σας φορτώσει με πολλές θερμίδες, ιδιαίτερα όταν είναι λευκή ή γάλακτος και περιέχει γέμιση ή ξηρούς καρπούς.

Καλύψτε την ανάγκη σας για γλυκό με μία φρουτοσαλάτα ή φτιάξτε ένα νόστιμο σνακ από γιαούρτι και φρούτα!

Αποτοξινωθείτε!

Αποτοξινωθείτε και μειώστε την κατακράτηση υγρών! Πώς;

Βγάλτε το αλάτι από τη ζωή σας, αυξήστε την κατανάλωση νερού και ενισχύστε τη διατροφή σας με ειδικά συμπληρώματα διατροφής και χυμούς που μειώνουν την κατακράτηση υγρών και προάγουν την αποτοξίνωση.

Προσοχή! Πολλοί πιστεύουν πως αν μείνουν νηστικοί για πολλές ώρες πριν την παραλία, η κοιλία τους θα παραμείνει επίπεδη.

Ωστόσο, όταν το στομάχι είναι άδειο για πολλές ώρες πρήζεται, οδηγώντας στο αντίθετο αποτέλεσμα.

Πείτε ναι στις φυτικές ίνες

Το φούσκωμα, εκτός από το δυσάρεστο οπτικό αποτέλεσμα, προκαλεί και δυσφορία.

Αυξάνοντας τις φυτικές ίνες στη διατροφή σας (καταναλώνοντας άφθονα φρούτα, λαχανικά, όσπρια και δημητριακά ολικής άλεσης), μειώνεται η απορρόφηση του διατροφικού λίπους και προωθείται η καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Συνεπώς, η κοιλιά φαίνεται πιο επίπεδη.

Αν  παρ’ όλα αυτά υποφέρετε από τυμπανισμό και αέρια, μπορείτε να δοκιμάσετε συμπληρώματα ενεργού άνθρακα ή προβιοτικών λίγες ημέρες πριν την πρώτη σας εξόρμηση στην παραλία.

Ενυδατωθείτε!

Η ενυδάτωση είναι το πιο σημαντικό βήμα φροντίδας του σώματος, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.

Καταναλώστε άφθονα υγρά, όπως νερό, ροφήματα χωρίς ζάχαρη, τσάι και smoothies, που αποτελούν μια εύκολη και δροσιστική λύση.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι πέρα από τη διατροφή, είναι πολύ σημαντικό να αυξήσετε και τις φυσικές σας δραστηριότητες για να δείτε ακόμα πιο άμεσα τα αποτελέσματα στο σώμα σας.

Η άσκηση, σε συνδυασμό με τη διατροφή, βοηθά στην απώλεια βάρους, καθώς αυξάνονται οι καύσεις, ενώ παράλληλα ενισχύει την καλή σας διάθεση!

You May Also Like