Πόσοι είστε εσείς που λόγω της πολυάσχολης καθημερινότητάς σας φεύγετε από το σπίτι, χωρίς να φάτε πρωινό… με έναν καφέ στο χέρι;

Σίγουρα, κάτι τέτοιο δεν είναι καλό για την υγεία σας, ούτε μπορεί να σας προσφέρει την απόδοση που ζητάτε.

Το πρωινό, αποτελεί το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας.

Συμβάλλει, τόσο στο ξεκίνημα της ημέρας, όσο και στην προσπάθεια απώλειας βάρους.

Μελέτες έχουν δείξει πως η κατανάλωση πρωινού δεν σχετίζεται με την πρόσληψη κιλών, αλλά αντιθέτως, λειτουργεί προληπτικά στην εμφάνιση παχυσαρκίας, σακχαρώδη διαβήτη και καρδιακών παθήσεων.

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πως το πρωί που ξυπνάτε δεν έχετε την απαιτούμενη ενέργεια.

 

 

Αυτό είναι λογικό, διότι το σάκχαρο του αίματος που χρειάζεται το σώμα σας για να δώσει στους μύες και στον εγκέφαλο την ενέργεια που χρειάζονται, βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

Έτσι λοιπόν, καταναλώνοντας ένα υγιεινό πρωινό, το σώμα σας εφοδιάζεται με ενέργεια για να συνεχίσει τις διάφορες διεργασίες.

 

 

Η κατανάλωση πρωινού, έχει αποδειχθεί πως βοηθάει στην ενίσχυση της μνήμης, της συγκέντρωσης και συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων της LDL χοληστερίνης.

Ακόμη, μειώνει τα επίπεδα του στρες, του άγχους και δρα προληπτικά στην εμφάνιση της κατάθλιψης.

Το πρωινό σας δίνει την ευκαιρία να πάρετε αρκετές βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την υγεία.

 

 

Σημαντική είναι και η ποιότητα του πρωινού που θα επιλέξετε!

 

 

Το πρωινό σας δίνει την ευκαιρία να πάρετε αρκετές βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την υγεία.

Έτσι λοιπόν, καλό είναι να επιλέγετε τρόφιμα που συνδυάζουν υδατάνθρακες με πρωτεΐνες, κορεσμένα λιπαρά και φυτικές ίνες.

Οι υδατάνθρακες, θα σας δώσουν ενέργεια, ενώ οι πρωτεΐνες θα σας κρατήσουν χορτάτους για αρκετή ώρα.

Επιλέξτε, λοιπόν, δημητριακά και ψωμί ολικής αλέσεως, γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών, αυγό, γαλοπούλα βραστή, ξηρούς καρπούς, φρούτα και χυμούς φρούτων χωρίς προσθήκη ζάχαρης, μέλι, φυστικοβούτυρο, ταχίνι κ.α.

Πολλοί επιθυμούν να καταναλώνουν γλυκές γεύσεις στο πρωινό τους, ενώ άλλοι αρέσκονται σε αλμυρές γεύσεις.

Ο συνδυασμός είναι στο χέρι σας!

Σκεφτείτε ακόμη, ότι με την υιοθέτηση της συνήθειας κατανάλωσης πρωινού, δημιουργείτε για τα παιδιά σας, ένα υγιεινό πρότυπο διατροφής, μειώνοντας τον κίνδυνο βλαβερών επιπλοκών στη υγεία τους.

Ενθαρρύνετε λοιπόν τα παιδιά σας να καταναλώνουν καθημερινά ένα υγιεινό πρωινό και δώστε τους την ευχαρίστηση να το ετοιμάζουν μόνα τους.

 

 

Συμπερασματικά, η κατανάλωση πρωινού παίζει σημαντικό ρόλο, όχι μόνο στην απώλεια βάρους, αλλά και στην πρόληψη των επιπλοκών της παχυσαρκίας και άλλων μεταβολικών νοσημάτων.

Home

You May Also Like