Ο καθαρισμός προσώπου είναι από τις σημαντικότερες θεραπείες της αισθητικής.

Τα κύτταρα του δέρματός μας ανανεώνονται διαρκώς, αφού καθημερινά χιλιάδες από αυτά αποπίπτουν (πεθαίνουν) και αντικαθίστανται με καινούρια. Αυτός ο κύκλος ζωής που διαρκεί περίπου ένα μήνα, δίνει λάμψη και φωτεινότητα στο πρόσωπο. Όμως, παράγοντες όπως η μόλυνση της ατμόσφαιρας, η παραγωγή σμήγματος, ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής, το μακιγιάζ και συχνά ο ελλιπής καθαρισμός του προσώπου οδηγούν σε συσσώρευση νεκρών κυττάρων επιφανειακά με αποτέλεσμα το δέρμα να δείχνει κουρασμένο και θαμπό.

Ο καθαρισμός του προσώπου από επαγγελματία έχει στόχο να διευκολύνει αυτή την ανανέωση και να λύσει προβλήματα που προκύπτουν όπως τα μαύρα στίγματα και οι πόροι που φράσσουν.

Η θεραπεία του καθαρισμού προσώπου γίνεται με ατμό, όπου αυτός κρίνεται απαραίτητος, και με ελεγχόμενες δακτυλοπιέσεις για την αποσυμφόρηση του σμήγματος και την απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας του καθαρισμού προσώπου η αισθητικός μπορεί να κρίνει τις ανάγκες του δέρματος και την ευαισθησία του, ώστε να δημιουργήσει το ανάλογο πρωτόκολλο θεραπείας.

  • Τι κάνει ο καθαρισμός προσώπου με ατμό;

    Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, ο καθαρισμός προσώπου με ατμό μαλακώνει το δέρμα και διευκολύνει την μικροκυκλοφορία τοπικά αυξάνοντας την οξυγόνωσή του. Η ανώτερη στιβάδα του, η κεράτινη, γίνεται επίσης πιο μαλακή και διευκολύνει τη διείσδυση των συστατικών (θεραπείες με προϊόντα στο ιατρείο κ.ά). Επίσης το στάδιο της απολέπισης που ακολουθεί (με μάσκες κ.ά) και της απομάκρυνσης των επιφανειακών, νεκρών κυττάρων γίνεται ακόμα πιο εύκολο.

    • χαρίζει οξυγόνωση
    • προσφέρει βελτιωμένη μικροκυκλοφορία
    • αυξάνει την εισαγωγή δραστικών ουσιών
    • βελτιώνει το αποτέλεσμα της θεραπείας που θα ακολουθήσει
    • διευκολύνει την εξαγωγή σμήγματος και μαύρων στιγμάτων από τον ειδικό
    • οδηγεί σε αποτοξίνωση του δέρματος

    Μετά τον καθαρισμό ο ειδικός θα σας συμβουλεύσει να μην πιάνετε το πρόσωπό σας γιατί είναι αυξημένος ο κίνδυνος μόλυνσης με κάποιο βακτήριο,να μην εκτίθεστε σε σάουνα και να μην πλένετε το πρόσωπό σας την ίδια μέρα. Επίσης δεν θα κάνετε στο δέρμα σας κάποια ρουτίνα ομορφιάς όπως να βάλετε μάσκες ή πίλινγκ τις επόμενες 72 ώρες. Θα αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο και θα εφαρμόσετε αντηλιακό.

    ΠΗΓΗ : http://www.georgakli.gr

You May Also Like