Όσο προχωράμε προς την Άνοιξη και ο καιρός γίνεται όλο και καλύτερος, τόσο πιο καλή γίνεται και η διάθεσή μας. Ανανεωνόμαστε και μαζί με μας καλό είναι να ανανεώσουμε και το σπίτι μας. Αυτή τη φορά δεν εννοούμε το εσωτερικό του σπιτιού μας αλλά μεταφερόμαστε στην «προέκταση» του που δεν είναι άλλη από την βεράντα ή αν είμαστε λίγο πιο τυχεροί την αυλή! Μεταμορφώστε την σύμφωνα με το προσωπικό σας στυλ, είτε σε παριζιάνικη, είτε σε ανατολίτικη, είτε σε ένα πιο παραδοσιακό στυλ και πιστέψτε μας θα λατρέψετε τον χρόνο που θα περνάτε σε αυτήν.

  • 1ο βήμα είναι να επιλέξετε το στυλ που σας ταιριάζει και σας αντιπροσωπεύει έτσι ώστε να νιώθετε την απόλυτη χαλάρωση. (ανατολίτικο, παραδοσιακό, παριζιάνικο, μίνιμαλ).
  • Επιλέξτε χρώματα. Η απόφαση είναι καθαρά δική σας αν θέλετε να εστιάσετε περισσότερο στα έπιπλα που θα βάλετε ή στα φυτά που θα υπάρχουν στο χώρο σας.
  • Μεταλλικά έπιπλα και πιο προσεγμένα υφάσματα για ένα παριζιάνικο στυλ.

 

  • Έντονα χρώματα, χαμηλά έπιπλα, μαξιλάρες, καθρέπτες, φαναράκια και ξυλόγλυπτα για ένα πιο ανατολίτικο στυλ.

 

  • Έπιπλα πιο βαριά και στο χρώμα του ξύλου για ένα πιο παραδοσιακό.

Εδώ η έμφαση δίνεται στα ριχτάρια και τα μαξιλάρια που προτείνεται να είναι σε έντονο χρώμα. Αν δεν θέλετε να τραβάνε την προσοχή σας τα έπιπλα, προτιμήστε πιο γήινες αποχρώσεις και αυτόματα όλο το βάρος θα πέσει στα φυτά σας που θα κλέψουν την παράσταση.

  • Επιλέξτε λουλούδια. Δημιουργία κάθετων τοίχων ή ράφια σε πολλά επίπεδα για εξοικονόμηση χώρου. Ακόμα και σε μικρά μπαλκόνια, τοποθετώντας ζαρντινιέρες εξοικονομείτε χώρο προσθέτοντας συγχρόνως τη φύση στο μπαλκόνι σας.

  • Φωτάκια και φαναράκια. Οποιοδήποτε και αν είναι το στυλ που έχετε επιλέξει το φως με τις αντανακλάσεις και τις σκιάσεις του κάνει την ατμόσφαιρα αισθησιακή.

  • Παγκάκια για εξοικονόμηση χώρου. Ακόμα και στα πολύ στενά μπαλκόνια των παλιών πολυκατοικιών μπορείτε με τις κατάλληλες επιλογές να δημιουργήσετε μία όαση δροσιάς και χαλάρωσης

  • Όποια και αν είναι η επιλογή του στυλ σας μην παραβλέψετε την οροφή. Δεν υπάρχουν μόνο οι παρωχημένες τέντες ή τα δαπανηρά σκίαστρα. Μπορείτε να πετύχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα τόσο στη σκίαση όσο και στην ομορφιά χρησιμοποιώντας πανιά.

 

Ονειρευτείτε και τολμήστε!!

 

 

Κατερίνα Ζήση

Αρχιτέκτων Μηχανικός, ΜΑ Lighting Design

Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε., Ανακαίνισης & Αποκατάστασης Κτιρίων

 

Photo credits: TheodorMargaritis

Make up : Elena Tzogiou

Clothes : Klip_shop Volos

You May Also Like