Ήρθε η ώρα να βάλετε για τα καλά το καλοκαίρι στο σπίτι σας. Να ανανεωθείτε, να σας φτιάξει τη διάθεση και να απολαμβάνετε ακόμα περισσότερο το χώρο σας ακόμα και αν δεν είστε σε κάποια παραλία αλλά πίνοντας μπύρες με φίλους στο σπίτι σας.

  • Βγάλτε τα ριχτάρια, τα χαλιά (αν δεν το έχετε κάνει ήδη) και τα βαριά υφάσματα και τις κουρτίνες από το χώρο σας. Το καλοκαίρι μας δίνει την αίσθηση της ανεμελιάς. Όπως κι εσείς έτσι και το σπίτι σας πρέπει να «ελαφρύνει» από κάθε είδους περιττό διακοσμητικό. Έτσι ο χώρος σας θα φαίνεται πιο φωτεινός και ανάλαφρος.
  • Προτιμήστε τα λεπτά υφάσματα για κουρτίνες ή ακόμα καλύτερα πιάστε τες με μία κορδέλα στο πλάι.

  • Προσθέστε χρώμα στο χώρο σας. Είτε αυτό είναι κάποιο έπιπλο σε έντονο χρώμα είτε είναι διακοσμητικά. Μπορείτε κάλλιστα και εσείς οι ίδιοι να δώσετε και πάλι ζωή σε ένα παλιό σας έπιπλο, βάφοντάς το. Έτσι θα έχετε και τη χαρά της δημιουργίας

  • Δώστε ζωή στο τζάκι σας και τους καλοκαιρινούς μήνες. Καθαρίστε το και προσθέστε στο εσωτερικό του κεριά ή «θησαυρούς» της εξοχής από τις εξορμήσεις σας.

  • Βάλτε διακοσμητικά που θυμίζουν θάλασσα ή ακόμα καλύτερα προηγούμενες διακοπές σας. Κάντε συνθέσεις με κεριά, κοχύλια, θαλασσόξυλα ή ακόμα και τα ψάθινα καπέλα των διακοπών σας!

  • Το μπλε και οι αποχρώσεις του σε συνδυασμό κυρίως με το λευκό παραπέμπει στον γαλανό μας ουρανό και την απέραντη θάλασσά μας και είναι αυτός κυρίως ο λόγος που μας ταξιδεύει. Χρησιμοποιήστε το σε μονόχρωμα υφάσματα, αλλά και σε ριγέ ή εμπριμέ. Ζωντανέψτε το με σκουρότερους ή ανοιχτότερους τόνους ή μόνο με λευκό. Αν θέλετε να δημιουργήσετε ακόμα πιο «νησιώτικη» διακόσμηση, προτιμήστε μαξιλαράκια ριγέ (μπλε –άσπρο), αλλιώς βαδίστε πάνω σε πιο σίγουρα μονοπάτια που είναι τα φλοράλ.

  • Τα φρέσκα λουλούδια κάθε χρονική στιγμή δίνουν ξεχωριστή ομορφιά στο χώρο, τον αναβαθμίζουν εκφραστικά και αναζωογονούν τις αισθήσεις μας.

  • Πίνακες. Ανανεώστε το χώρο σας προσθέτοντας πίνακες σε έντονες αποχρώσεις ή σε τόνους του μπλε. Βάλτε σε κορνίζες φωτογραφίες που έχετε οι ίδιοι τραβήξει και φέρτε τη θετική αύρα του ουρανού και της θάλασσας μέσα στο σπίτι σας.

  • Στολίστε με φαναράκια στην αυλή ή το μπαλκόνι σας. Βάλτε μέσα βότσαλα, κοχύλια και λευκά κεριά και πρωτίστως ανάψτε τα και δημιουργήστε ατμόσφαιρα όχι μόνο όταν έχετε συντροφιά αλλά και όταν είστε μόνοι σας. Η ηρεμία και η χαλάρωση που θα εκπέμψουν θα σας ξεκουράσει και θα ανατροφοδοτήσει τη σκέψη και τη διάθεσή σας.

Κατερίνα Ζήση

Αρχιτέκτων Μηχανικός, ΜΑ Lighting Design

Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε., Ανακαίνισης & Αποκατάστασης Κτιρίων

Make up : Elena Tzogiou

Clothes : Klip_shop Volos

You May Also Like