Υγιεινά και ταυτόχρονα πολύ γευστικά, τα σημερινά μπισκότα. Μπισκότα βρώμης, χωρίς αυγά, με πλούσια γεύση σοκολάτας και σταφίδας και άρωμα κανέλας. Η συγκεκριμένη συνταγή, είναι παραλλαγή μίας αγγλικής συνταγής, που προσάρμοσα στα “ελληνικά” γούστα μου. Είναι μαστιχωτά και τραγανά, ταιριάζουν απίθανα με τον ελληνικό καφέ αλλά μπορούν να γίνουν και ένα θρεπτικό κολατσιό για τα παιδάκια μας. Είναι νηστίσιμα και μπορούν να καταναλωθούν από vegetarians. Μπορείτε να τα απολαύσετε σκέτα, σας προτείνω όμως να τα δοκιμάσετε αλειμμένα με ταχίνι, μαρμελάδα ή φυστικοβούτυρο ή ακόμα και σε μορφή σάντουιτς, με μία μπάλα παγωτό στη μέση.

 

 

Υλικά

1 κούπα μαργαρίνη, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

1 γεμάτη κούπα καστανή ζάχαρη (μπορούμε να βάλουμε και 1,5 κούπα ζάχαρη, αν τα θέλουμε πολύ γλυκά, συνυπολογίζοντας ότι οι σταφίδες και η σοκολάτα περιέχουν ζάχαρη)

2 γεμάτες κουταλιές της σούπας μέλι

3,5 κούπες βρώμη (κουάκερ)

3 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 κοφτά κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη

3 κάψουλες βανιλίνη

μισή κούπα σταφίδες, μουλιασμένες στο χυμό από 1 πορτοκάλι

μισή κούπα σταγόνες κουβερτούρας

Εκτέλεση

Αρχικά, ανάβουμε το φούρνο να προθερμανθεί, στον αέρα, στους 170 βαθμούς.

Έπειτα, βάζουμε στον κάδο του μίξερ, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το μέλι , την κανέλα και τις βανιλίνες και χτυπάμε με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα, για 2, 3 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα.

Στη συνέχεια, αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ. Προσθέτουμε στο μίγμα τις σταφίδες με το χυμό πορτοκάλι, τη βρώμη και την κουβερτούρα και κάνουμε ένα γρήγορο ανακάτεμα, με ένα κουτάλι.

Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί στο ψυγείο, για περίπου ένα τέταρτο.

Αφού βγει από το ψυγείο, με ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις αραδιάζουμε πάνω σε ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα, με απόσταση μεταξύ τους γιατί τα συγκεκριμένα μπισκότα απλώνουν.

 

Ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν, στον αέρα, στους 170 βαθμούς, στη μεσαία σχάρα.

Μόλις βγουν από το φούρνο, αφήνουμε για 2, 3 λεπτά να σφίξουν και μετά επιχειρούμε να τα βγάλουμε από το ταψί, με προσοχή, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.

Καλή σας απόλαυση!

Γεωργία Χατζοπούλου,

Cooking Lover

Make up : Elena Tzogiou

Clothes : Klip_shop Volos

Place : Farine Cafe Boulangerie

You May Also Like