Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, που η διεθνής θεατρική κοινότητα γιόρτασε στις 27 Μαρτίου και στα πλαίσια της νέας θεατρικής παραγωγής των ΔραΠαικτών Βόλου με τίτλο “Νόμιζα σε ήξερα”, μετά από προσωπική πρωτοβουλία του εμψυχωτή των ΔραΠαικτών Άγγελου Κάβουρα βράβευτηκε ο Αργύρης Πανταζάρας.

Ο Βολιώτης που διαπρέπει στα θεατρικά δρώμενα της χώρας έχοντας στο στήθος του εδώ κι ένα χρόνο την μέγιστη τιμητική διάκριση ως νέος ηθοποιός, τον Σταυρό του Δημήτρη Χορν.

Χαιρετισμός της κ.Δωροθέας Κολυνδρίνη, Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την οποία οι ΔραΠαίκτες Βόλου συνδιοργάνωσαν την τιμητική εκδήλωση.

Ο κ.Απόστολος Λαζάρου ο διευθυντής του 2ου Λυκείου Βόλου, απ’ το οποίο αποφοίτησε  ο Αργύρης Πανταζάρας.

 Ο εμψυχωτής των ΔραΠαικτών Βόλου και εμπνευστής της  τιμητικής βραδιάς Άγγελος Κάβουρας.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Εύη Ράπτη.

Ο τραγουδοποιός Πάρης Ζίκος και οι μουσικοί Νικόλας Τσιακαλέας και Θάνος Παπανικολάου στο μουσικό δρώμενο.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ” κ.Πέτρος Μπέλλος, με τον Βαλάντη Καπίτσα και την Εύη Ράπτη.

Τα “αδέλφια” του από το 58ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Βόλου ήταν εκεί για να του ευχηθούν “Πάντα ψηλά”.

Ο βραβευμένος ηθοποιός Αργύρης Πανταζάρας θυμάται τις πρώτες του θεατρικές απόπειρες ως πρόσκοπος στο 58ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Βόλου, όπου -όπως λέει- εκεί απέκτησε καλές βάσεις για το μέλλον αλλά κυρίως έγνοια για τον συνάνθρωπο.

Οι ΔραΠαίκτες !

“Νόμιζα σε ήξερα”

Κείμενο : Λιάνα Τάταρη, ευΆγγελος Κάβουρας

Σκηνοθετική – σκηνογραφική – βιντεοηχητική επιμέλεια & Coaching ηθοποιών: ευΆγγελος Κάβουρας

Ενδυματολογία: Έφη Αντωνίου

Μακιγιάζ : Σοφία Καλφοπούλου

Τραγούδι Σύνθεση Στίχοι: Πάρης Ζίκος

Φωνητικά: Μαρία Καργαδούρη

Μουσικοί : Κων/νος Γράβος, Γιώργος Λεβέντης, Νίκος Τσιακαλέας, Σταμάτης Φουσέκης

Αφίσα : Ηλίας Κανέλης

Spots – Videoart : Zk Recording Studio

Φωτογράφηση – Μαγνητοσκόπηση : Φίλιππος Ραφτόπουλος

Βοηθοί: Άννα Γαϊτανά, Νίκη Μανιάκη, Ευαγγελία Λούμπρινου

Παραγωγή : ΔραΠαίκτες Βόλου

Παίζουν: Απόστολος Τζιάχρης, Λένα Μπακίρη, Πάρης Ζίκος,  Ήρα Σκορδή, Σπυριδούλα Κοπάνου, Δήμητρα Ριζινού, Διαμαντούλα Χατζηαντωνίου, Λιάνα Τάταρη, Αλέκα Παπαδημητρίου

Ακούγονται : Αποστόλης Ραφτόπουλος, Σπύρος Μακρυγιάννης, Ιωάννα Ριζινού, Narcis Madalin

 

Το βίντεο της βραδιάς.

 

*Ο Αργύρης Πανταζάρας βραβευμένος με το βραβείο καλύτερου ηθοποιού «Δημήτρης Χορν» το 2016, δημιουργεί την καλλιτεχνική εταιρία «momentum accelerated evolution», με αφετηρία την παράσταση «ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ» που έλαβε χώρα στο αρχαίο Θέατρο της Μικρής Επιδαύρου, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας και το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. Μοιράζεται και μεταδίδει την ευθύνη του καλλιτέχνη και ανασυνθέτει το θέατρο. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας, με το Piccolo Theatro di Milano, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Θέατρο της οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής», το Θέατρο Πόρτα, το Θέατρο Βασιλάκου και με μερικούς από τους πιο σημαντικούς Έλληνες και διεθνείς σκηνοθέτες: Tomaz Pandur, Bob Wilson, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Λευτέρης Βογιατζής, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Κατερίνα Ευαγγελάτου, Γιάννης Χουβαρδάς, Ρούλα Πατεράκη, Δημήτρης Καραντζάς. Έχει αναμετρηθεί με τον μονόλογο του «Ακατονόμαστου» του Samuel Beckett, σε σκηνοθεσία και δραματουργία του ιδίου. Έχει παίξει στα έργα: «1984» του G. Orwell ως Winston Smith, «Φάουστ» του Γκαίτε ως Μεφιστοφελής, «Βασιλιάς Ληρ» του William Shakespeare ως Fool, «Still life» του Δημήτρη Παπαϊωάννου που ταξιδεύει τώρα σε όλο τον κόσμο, «Ρήσος» του Ευριπίδη ως Έκτορας, «Βάκχες» του Ευριπίδη ως Αγγελιοφόρος, «Ηρακλής μαινόμενος» του Ευριπίδη σε έναν αξέχαστο «Χορό», «Σλάντεκ» του O. Von Horvárt στο ρόλο του δημοσιογράφου Frans, «Θερμοκήπιο» του Harold Pinter ως Lush, «Woyzeck» του Γκέοργκ Μπίχνερ στον ομώνυμο ρόλο, «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» του Eugene O’Neil ως Peter, «Όνειρο καλοκαιρινής Νυχτός» του William Shakespeare ως Δημήτριος.

Φωτογραφίες : Νίκος Πανταζάρας

Κάμερα: Βαλάντης Καπίτσας

You May Also Like