Το Πήλιο είναι ο προορισμός των τεσσάρων εποχών. Παραδοσιακά χωριουδάκια, καταπράσινα τοπία, χιονοδρομικό κέντρο, εξωτικές παραλίες: εδώ μπορείτε να ζήσετε κάθε εμπειρία.

 

ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΧΩΡΙΟΥΔΑΚΙΑ ΤΟΥ

Η εξερεύνηση στο Πήλιο δεν τελειώνει ποτέ. Τα χωριά που μπορείτε να ανακαλύψετε είναι πολλά και διατηρούν τη γραφικότητα και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική αναλλοίωτη, εντυπωσιάζοντας κάθε επισκέπτη. Εδώ μπορείτε να βιώσετε την απόλυτη ηρεμία, επαφή με τη φύση, με όλες τις σύγχρονες ανέσεις.  Αρχοντικά σπίτια, καλντερίμια, πλακόστρωτα δρομάκια, μοναστήρια και εκκλησίες, και φυσικά μια ιδιαίτερη φιλοξενία.

Η μαγευτική Τσαγκαράδα, η διάσημη Μακρινίτσα, η Πορταριά, το χωριό Μηλιές, ο Άγιος Λαυρέντιος είναι μόνο μερικά από τα «στολίδια» του Πηλίου. Ανακαλύψτε τα, ένα προς ένα, εδώ.

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΒΟΥΝΟΥ & ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Το Πήλιο καλύπτει όλα τα γούστα και ικανοποιεί όλους τους ταξιδιώτες. Μέσα σε λίγες μέρες, μπορείτε να ανακαλύψετε ορεινούς και παραθαλάσσιους οικισμούς, και να συνδυάσετε τη μαγεία του βουνού όσο με την γαλήνια αύρα της θάλασσας. Η θέα στον Παγασητικό, οι παραδεισένιες παραλίες που περιβάλλονται από ένα καταπράσινο τοπίο, μερικά κρυμμένα διαμαντάκια που ξεδιπλώνονται μπροστά σας, θα κάνουν την εμπειρία σας αξέχαστη.

Pexels

Hint: Ένα από αυτά και η Νταμουχάρη, ο “μυστικός” επίγειος παράδεισος του Πηλίου. Εκεί που το βουνό συναντά τη θάλασσα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο οικισμός απέσπασε τα φώτα της δημοσιότητας, αποτελώντας τόπο γυρισμάτων για την ταινία Mamma Mia.

Η ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ

Μια εναλλακτική δραστηριότητα που εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους. Το τρένο του Πηλίου, ο γνωστός Μουτζούρης, θα σας ταξιδέψει πάνω σε μια από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές του κόσμου, σε σιδηροτροχιές πλάτους μόλις 60 εκατοστών. Ξεκινώντας από τα Άνω Λεχώνια, θα διανύσετε μια απόσταση μέσα στο καταπράσινο ορεινό τοπίο και θα καταλήξετε στις Μηλιές.

Shutterstock

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, θα απολαύσετε εντυπωσιακή θέα στον Παγασητικό μέσα στα τέσσερα ξύλινα βαγόνια του Μουτζούρη και φυσικά το κατάφυτο ανοιξιάτικο τοπίο!

ΟΙ ΜΑΓΕΥΤΙΚΕΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Το εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών είναι ένας ιδανικός τρόπος για τους λάτρεις της φύσης και της πεζοπορίας, να γνωρίσουν τον τόπο και να εξερευνήσουν κρυφές πτυχές του.

Μια από τις δημοφιλέστερες διαδρομές είναι το μονοπάτι Τσαγκαράδα-Μηλιές (9,7 χλμ.) που διασχίζει ένα πυκνό δάσος με ψηλόκορμες οξιές. Για μοναδική θέα στο Αιγαίο επιλέξτε το μονοπάτι Τσαγκαράδα – Νταμούχαρη (3 χλμ.), διάρκειας 60′.

Unsplash

Αν θέλετε να βιώσετε μια εμπειρία με τα παιδιά σας, επιλέξτε το μονοπάτι των Κενταύρων. Η διάσχιση του μονοπατιού είναι η απόλυτη οικογενειακή δραστηριότητα. Πρόκειται για μια κυκλική διαδρομή 2,7 χλμ.

Η ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το Πήλιο διατηρεί τις γαστρονομικές του παραδόσεις, χαρίζοντας στον επισκέπτη μια απολαυστική εμπειρία. Παραδοσιακά εδέσματα, γλυκά του κουταλιού, χορτόπιτες, κρουστάρια – η πηλιορείτικη πρασόπιτα, τραχανάς, τσιπουρομεζέδες και άλλες παραδοσιακές συνταγές με αγνά, ντόπια υλικά.

Επίσης, θα έχετε την ευκαιρία να τα απολαύσετε σε ένα κατάφυτο τοπίο, στα γραφικά καφενεία ή στα ταβερνάκια στις πλατείες των χωριών.

Πηγή: diakopes.gr

 

 

You May Also Like