Το καφέ Ζώγια, οι Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Βάνα Πράνταλου διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου, της Βάνας Πράνταλου, με τίτλο «Αστερινή: Κοσμοδίνες και Χρονοδρόμια», τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στις 18.00. Για το βιβλίο θα μιλήσει, εκτός από τη συγγραφέα, η Κωνσταντία Φλέσσα (αναγνώστρια) και η Εύη Ράπτη (δημοσιογράφος).

Συντονίζει η Εύη Ράπτη.

 

Ο Άρης και η Ελένη, μετά την αναπάντεχη συνάντησή τους με τον Καρμέλο, έχουν να πάρουν σοβαρές αποφάσεις. Θα τρέξουν να βοηθήσουν την Αστερινή; Θα ανταποκριθούν στην απεγνωσμένη έκκληση του Καρμέλο;

Ο Άρης δυσκολεύεται να αποφασίσει και θα χρειαστεί το μαγικό βιβλίο της Αστερινής και την πίστη της Ελένης, που θα τον βοηθήσουν να κοιτάξει βαθιά στην ψυχή του. Η Ελένη θα είναι δίπλα του ό,τι κι αν αποφασίσει, όπως και οι δύο τετράποδοι άγγελοι, ο Καίσαρας και η Κλεοπάτρα, που ακολουθούν τους πολεμιστές του Καλού σε κάθε τους βήμα και τους προφυλάσσουν από τις κακοτοπιές.

Κάπου αλλού, χρόνια νωρίτερα, η Αστερινή με τον Καρμέλο έχουν δώσει τις μάχες τους και πληρώνουν το αντίτιμο για τη γενναιότητα και την αυτοθυσία τους. Ο Μοάρτε, ο αναμφισβήτητος Ηγέτης της Σκοτεινής Χώρας, είναι ο στυγνός δεσμοφύλακάς τους, αλλά, ακόμα και στη φωλιά του Κακού, η φλόγα της αγάπης μπορεί να κάνει θαύματα.

Η Ανώτερη με τον Αρχηγό, είναι ηγετικά στελέχη στη Σκοτεινή Χώρα. Οι ζωές τους συνδέονται με τις ζωές όλων, με έναν μυστηριώδη τρόπο που θα αργήσει να ξεκαθαρίσει. Αδίστακτοι, δυναμικοί, κυνικοί κι αιμοβόροι, δεν διστάζουν να σκορπίσουν τον όλεθρο γύρω τους. Αλλά… είναι αυτή η πραγματική τους εικόνα;

Άυλοι κόσμοι, ψευδαισθήσεις κι ένα πολυεπίπεδο σύμπαν γεμάτο κοσμοδίνες και χρονοδρόμια, φανερώνονται μέσα από τις περιπέτειες των δίποδων και τετράποδων φίλων, αναδεικνύοντας ως πρωταγωνιστές την αγάπη, το θάρρος και τη δέσμευση στις ανθρώπινες αξίες.

Η συγγραφέας

Η Βάνα Πράνταλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μεσσήνη. Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στην Αθήνα όπου και εργάστηκε για αρκετά χρόνια. Είναι παντρεμένη και ζει στις Αλυκές Βόλου.

Το βιβλίο «Αστερινή- Κοσμοδίνες και Χρονοδρόμια» είναι το δεύτερο έργο της, από τον εκδοτικό οίκο Πηγή και αποτελεί το δεύτερο μέρος του μυθιστορήματος της, «Αστερινή – Ταξίδι στον κόσμο των ψυχών», που εκδόθηκε το 2018, από τον ίδιο εκδοτικό οίκο. Τα διηγήματά της «Το Αγρίμι» και «Τα χεράκια» έχουν διακριθεί και περιληφθεί στους συλλογικούς τόμους με διηγήματα φαντασίας Έπος Φαντασίας ΙΙ και ΙΙΙ αντίστοιχα, των εκδόσεων iWrite. Αυτόν το καιρό γράφει το τρίτο της μυθιστόρημα. Όταν δεν δουλεύει και δεν γράφει, της αρέσει να περπατά στη θάλασσα, να φροντίζει τα αδέσποτα και να διαβάζει παραμύθια, σε μικρά και μεγάλα παιδιά.

You May Also Like