Το Λονδίνο είναι ένα ξεχωριστό μέρος, αφού μπορεί να σου « χαρίσει» ό,τι θέλεις… μπορείς να δεις και να συναντήσεις ό,τι έχεις φανταστεί.. Γι’ αυτό ποτέ δεν είναι αρκετό.. και πάντα θα θέλεις να το επισκεφτείς ξανά και ξανά και ξανά..

Για αρχή ένας καλός τουρίστας ξεκινά πάντα από τα βασικά…

× Κάνε συνάλλαγμα ευρώ σε αγγλική λίρα στην Τράπεζα Ελλάδας, έχει πολύ καλή ισοτιμία… Ξέχασες οι Άγγλοι δε δέχονται ευρώ και οι κάρτες θα σου κοστίζουν λίγο παραπάνω..

× Καλός χάρτης για να μετακινείσαι γρήγορα και χωρίς άγχος… Το μετρό του Λονδίνου είναι πολύ καλό και οι γραμμές του εξυπηρετούν όλες τις πλευρές της πόλης εντός κι εκτός..

× Αγόρασε μια oyster card (https://oyster.tfl.gov.uk/oyster/link/0005.do) ανάλογα με τις μέρες επίσκεψης σου..Είναι λίγο ακριβή αλλά πολύ χρήσιμη..

×Και τώρα τη φωτογραφική επ ΄ώμου και ξεκινάς να απαθανατίσεις τις στιγμές…

1η στάση: Γέφυρα του Γουέστμινστερ

Τα μνημεία του Λονδίνου… το κοινοβούλιο του Γουέστμινστερ και το Big Ben. Αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων online για μια περιοδεία στο Houses of Parliament στο εσωτερικό του παλατιού του Westminster και, αν όχι, μπορείτε απλώς να θαυμάσετε την απίστευτη αρχιτεκτονική από το εξωτερικό.

Περπατήστε τη γέφυρα και φτάστε ακριβώς απέναντι … Το London Eye είναι πιθανότατα το πιο ακριβό αξιοθέατο που θα συναντήσετε , αλλά αξίζει πραγματικά. Μια πλήρης περιστροφή στον πορτοκαλί τροχό διαρκεί περίπου 30 λεπτά, επιτρέποντας αρκετό χρόνο για να εντοπίσετε όλα τα εντυπωσιακά ορόσημα του Λονδίνου και να γνωρίσετε καλύτερα την πόλη. Αγοράστε αυτά τα εισιτήρια Skip-the-Line London Eye online πριν από την επίσκεψή σας, μπορείτε να εξοικονομήσετε λίγα λίρες και να αποφύγετε την πολύωρη ταλαιπωρία της ουράς… Μμμμ!! Σε αυτό και στον Πύργο του Άιφελ…περιμένεις θες δε θες…

2η στάση: Waterloo

Αφού κατεβείτε από το London Eye (https://www.londoneye.com/tickets-and-prices/) περπατήστε παραποτάμια… Αν είστε λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα θαυμάσετε τη Χριστουγεννιάτικη αγορά αλλά και διάφορα events & happenings από περαστικούς… Θα το χαρείτε…trust us!

Σε αυτή την περιοχή έχει πολύ καλά μέρη για φαγητό, συνήθως η πρόσοψη τους προσφέρεται για brunch, όμως και το φαγητό είναι πολύ καλό κι όχι fish and chips…

3Η στάση :Buckingham palace

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ είναι η επίσημη κατοικία της βασίλισσας του Λονδίνου και είναι ένα από τα λίγα βασιλικά παλάτια που λειτουργούν ακόμη σήμερα. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για να περιηγηθείτε στα πολυτελή δωμάτια του παλατιού και να δείτε τα έξοχα έπιπλα, γλυπτά και πίνακες ζωγραφικής.

Πριν από την επίσκεψή σας, πρέπει επίσης να ελέγξετε πότε θα συμβεί η Αλλαγή της Φρουράς, ώστε να μπορείτε να παρακολουθήσετε και αυτό το βασιλικό θέαμα!

Φεύγοντας, περπατήστε τη βασιλική οδό Λεωφόρο Μall και περάστε μέσα από το St. James Park

Θαυμάστε τα σπίτια και τις γειτονιές..είσαι στο Βασιλικό Λονδίνο ..

4η στάση : Trafalgar Square

Η πλατεία Τραφάλγκαρ είναι μία από τις κεντρικότερες πλατείες του Λονδίνου αποτελώντας ένα από τα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης. Στην πλατεία δεσπόζει η στήλη του Νέλσον, νικητή της ναυμαχίας του Τραφάλγκαρ που περιβάλλεται από τα αγάλματα τεσσάρων λεόντων στη βάση της. Εκεί, βρίσκεται η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου

5η στάση: British Museum (http://www.britishmuseum.org/)

Ναι, ήρθε η μέρα που θα αντικρίσεις τα μάρμαρα του Παρθενώνα… Η αίθουσα θα είναι πλημμυρισμένη με κόσμο και στη διπλανή αίθουσα, σε ένα δωμάτιο απομονωμένη θα βρεις την Καρυάτιδα , λυπημένη… Πιστεύω ότι για μια φορά πρέπει να επισκεφτείς το Βρετανικό Μουσείο και να βρεθείς σύσσωμος με την ιστορία σου.

6η στάση: Covent garden

Ώρα για καφέ στο πιο πολυσύχναστο μέρος . Ελάτε νύχτα, όμορφα πρόσωπα γεμίζουν Covent Garden, έτοιμοι να φάτε νόστιμο φαγητό, να δείτε θεατρικές παραστάσεις και παραστάσεις όπερας, να πιείτε πολλή μπύρα και να απολαύσετε τις πολλές οδικές παραστάσεις.

Για μια υπέροχη βραδιά στην πόλη, κάντε μια κράτηση σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Covent Garden (Hello, Dishoom!) ή δείτε μια από τις αγαπημένες σας εκπομπές Broadway (προφανώς αγοράστε τα εισιτήριά σας πολύ νωρίτερα) ή απολαύστε λίγες ώρες πίνοντας και χορεύοντας με τους ντόπιους και τους τουρίστες.

7η στάση: Harrods (https://www.harrods.com/en-gb/visiting-the-store)

To shopping therapy…. «εφευρέθηκε» σ’ αυτό το μέρος..

Όταν πρόκειται για ψώνια, τα πολυτελή Harrods είναι αυτό το πολυκατάστημα που βρίσκεται ψηλά στον κατάλογο όλων των επισκεπτών, καθώς είναι κάτι περισσότερο από ένα πολυκατάστημα.

Είναι ένας ατελείωτος λαβύρινθος με γιγαντιαία δωμάτια, καθένα από τα οποία διαθέτει διαφορετικά είδη όπως πορτοφόλια, αρώματα, έπιπλα, αναμνηστικά, τέχνη, μακιγιάζ, κοσμήματα και πολλά άλλα.

8η στάση : Sherlock Holmes Pub

Ακολουθήστε το link για να αξιολογήσετε… (https://www.tripadvisor.com.gr/Attraction_Review-g186338-d212405-Reviews-The_Sherlock_Holmes_Pub-London_England.html)

9η στάση: NATURAL HISTORY MUSEUM (http://www.nhm.ac.uk/visit.html)

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας γίνεται γρήγορα αγαπητό για όσους επισκέπτονται. Και αυτό δεν είναι μόνο επειδή η είσοδος είναι ελεύθερη! Είναι, εν τέλει, ένα από τα κορυφαία μουσεία του Λονδίνου.

Αυτό το μουσείο διαθέτει δείγματα από διαφορετικές εποχές σε όλη την ιστορία, συμπεριλαμβανομένων των δεινοσαύρων, των φαλαινών, των πεταλούδων, των σαύρων και των σκαθαριών, και όλα δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ενδιαφέροντα.

10η στάση : Χαλαρώστε και περπατήστε το… Δε θα το γνωρίσετε αλλιώς … θα το αγαπήσετε περισσότερο…

Να επισκεφθείτε και το Soho…λίγο προσοχή εκεί, να είστε υποψιασμένοι με τους περαστικούς. Να φάτε στην Chinatown.. ετσι, για αλλαγή. Να δοκιμάζετε εμπειρίες.

Σας είπαμε τόσα λίγα, αλλά είδαμε περισσότερα. Πώς να χωρέσεις τόσες εικόνες στις σελίδες, πώς να περιγράψεις αυτό που νιώθεις;; Αν θέλεις να δεις τη μαγεία των Χριστουγέννων, σε περιμένει με ένα εισιτήριο στην τσέπη.

Μείνετε μαζί μας και σύντομα θα μοιραστούμε LONDON – CHRISTMAS EDITION…..

Μη ξεχνάς το ταξίδι ξεκινά από εδώ…

από το evitorial !

Γιώργος Τσιούτσιος & Γεωργία Καναβού

Travel Buddies

You May Also Like