1. Στέγνωσε τα ρούχα όταν έχει ήλιο

Ο ήλιος ένας παλιό «γιατροσόφι» για να διατηρήσεις τα ρούχα σου σε καλή κατάσταση. Βγάζοντας τα ρούχα σου, αφού τα έχεις φορέσει μια φορά, στον ήλιο, η υπεριώδης ακτινοβολία σκοτώνει τυχόν βακτήρια. Αρκούν μερικές ώρες στον ήλιο και θα είναι σαν καινούργια. Έτσι, μπορείς να τα «σώσεις» μερικές πλύσεις από τη συνολική διάρκεια ζωής τους.

2. Βάλε το τζιν παντελόνι στην κατάψυξη

Ακούγεται περίεργο, και είναι, αλλά λειτουργεί. Το τζιν είναι από τα ρούχα που χάνει πιο εύκολα τη φόρμα του, όταν το βάλεις στο πλυντήριο. Για να το διατηρήσεις όμως καθαρό και bacteria-free, βάλτο στην κατάψυξη. Τοποθέτησέ το σε μια αεροστεγή σακούλα και άφησέ το για ένα βράδυ. Αυτός ο τρόπος θα το απολυμάνει και θα το διατηρήσει σε καλή κατάσταση. Φυσικά, αν έχεις τυχόν λεκέδες, θα πρέπει να τους αντιμετωπίσεις, καθαρίζοντάς τους τοπικά.

3. Χρησιμοποίησε homemade μαλακτικό

Γενικά, όποιον λεκέ μπορείς να καθαρίσεις τοπικά με λίγο σαπούνι χεριών ή πιάτων, τότε προτίμησε αυτή τη μέθοδο. Αποφεύγοντας το πλυντήριο, αυξάνεις την διάρκεια ζωής τους ενώ κάνεις καλό στο περιβάλλον, καίγοντας λιγότερο ρεύμα. Μπορείς επίσης, ν’αντικαταστήσεις το μαλακτικό με ένα homemade μείγμα. Χρησιμοποίησε νερό με λευκό ξύδι και μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο. Αυτό θα μαλακώσει τα ρούχα, ενώ μυρίζουν ωραία, αφήνοντάς τα σε καλή κατάσταση.

You May Also Like