Η ημέρα των ερωτευμένων πλησιάζει και όσο κλισέ και αν το ακούτε, ναι, είναι αλήθεια: ο έρωτας περνά από το στομάχι! Μπορεί να μην πιστεύετε ιδιαίτερα σε αυτές τις ,μάλλον, τυποποιημένες γιορτές, είναι όμως μια ευκαιρία να απολαύσετε ένα ρομαντικό δείπνο με τον/την αγαπημένη σας. Να ξεχάσετε για λίγο τις υποχρεώσεις και την καθημερινότητα και να περάσετε ένα χαλαρό & ρομαντικό βράδυ με το ταίρι σας Μπορείτε να προετοιμάσετε το δείπνο για το έτερον σας ήμισυ ή και να το ετοιμάσετε μαζί. Γι αυτόν το σκοπό, σας σχεδίασα και σας προτείνω ένα μενού με ιδιαίτερα υλικά που θα σας ιντριγκάρουν και θα διεγείρουν τις αισθήσεις σας. Happy Valentine’s Day, λοιπόν!

 

  • Σαλάτα με βαλεριάνα, ρόκα & αποξηραμένες φράουλες

Υλικά

100 γρ βαλεριάνα πλυμένη

100 γρ ρόκα πλυμένη & κομμένη σε μεγάλα κομμάτια

200 γρ ανάμεικτες πρασινάδες (μαρούλι, λόλα κτλ) πλυμένες & κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

1/2 κούπα ολόκληρες αποξηραμένες φράουλες (τις βρίσκουμε στα καταστήματα με ξηρούς καρπούς)

1 κουταλιά της σούπας σουσάμι

για το ντρέσινγκ : 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, μιάμιση κουταλιά της σούπας μηλόξυδο, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, μία πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε με τα χέρια όλες τις πρασινάδες, τη βαλεριάνα και τη ρόκα.

Σε ένα σέικερ ή βαζάκι με καπάκι αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε το ντρέσινγκ πάνω από τη σαλάτα να πάει παντού.

Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με το σουσάμι και στολίζουμε με τις φράουλες.

16640637_10211880121820791_6583015496167558927_n

 

  • Φαρφάλες με σολωμό, καρύδια & λευκό ρούμι

Υλικά

1/2 πακέτο φαρφάλες (φιογκάκια)

150 γρ καπνιστό σολωμό σε μεγάλα κομμάτια

3 γεμάτες κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1/3 της κούπας καρύδια χοντροαλεσμένα

2 κουταλιές ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας λευκό ρούμι

1 αστεροειδή γλυκάνισο

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

λίγο ψιλοκομμένο άνηθο

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τις φαρφάλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Απ το νερό που έβρασαν οι φαρφάλες κρατάμε περίπου μισή κούπα για τη σάλτσα.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμυδάκι με το αλάτι για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο. Σβήνουμε με το ρούμι (προσοχή να μην πάρει φωτιά το αλκοόλ). Αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό και να εξατμιστεί το ρούμι.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το τυρί κρέμα και το μισό από το βρασμένο νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρούμε τον γλυκάνισο. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε λίγο ακόμα από το βρασμένο νερό.

Προσθέτουμε το σολωμό, τα καρύδια, το πιπέρι και τις βρασμένες φαρφάλες και ανακατεύουμε να πάνε όλα τα υλικά παντού. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και στολίζουμε με τον άνηθο.

 

a4763d37cfbdf9d6d0423d8d8fe458d6

  • Trifle με μαρέγκες & κόκκινα φρούτα

Υλικά

4 μεγάλες μαρέγκες (μπεζέδες)

1 γιαούρτι στραγγιστό (200γρ)

150 γρ κρέμα γάλακτος 35% παγωμένη

2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη

ξύσμα από μισό λεμόνι

4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα (φράουλες, μούρα κτλ)

2 φυλλαράκια μέντα ή δυόσμο για το σερβίρισμα

2 μεγάλα κολωνάτα ποτήρια

 

Εκτέλεση

Αρχικά, καλό θα ήταν να έχουμε τοποθετήσει τον κάδο του μίξερ για λίγη ώρα στο ψυγείο, ώστε να κρυώσει και να χτυπηθεί καλύτερα η σαντιγί.

Αφού έχει κρυώσει κάπως ο κάδος, ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα ,στο μίξερ, για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνει μία παχύρευστη σαντιγί.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα και χτυπάμε, για λιγότερο από ένα λεπτό, να ενωθούν καλά η σαντιγί με το γιαούρτι. Τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.

Αφού κρυώσει η κρέμα, αρχίζουμε να στήνουμε το γλυκό μας.

Στον πάτο των ποτηριών, σπάμε με τα χέρια, σε κομμάτια, από έναν μπεζέ, σε κάθε ποτήρι. Από πάνω ρίχνουμε απ’ την κρέμα του γιαουρτιού και πάνω από αυτή ρίχνουμε μαρμελάδα. Επαναλαμβάνουμε κάνοντας άλλο ένα στρώμα από σπασμένους μπεζέδες, κρέμα γιαουρτιού, μαρμελάδα. Στολίζουμε με τα φυλλαράκια μέντας.

 

Καλή σας απόλαυση!

Γεωργία Χατζοπούλου,

“Cooking Lover”

You May Also Like