Με το μεράκι της και την αγάπη της για το κέντημα, η κ.Ουρανία Καλλιανού κατάφερε να δημιουργήσει περισσότερες από 100 χειροποίητες παραδοσιακές φορεσιές από όλα τα μέρη της Ελλάδας και να τις εκθέσει στο Λαογραφικό Μουσείο Βακρατσά στην Σκόπελο.

Το evitorial.gr βρέθηκε εκεί και ξεναγήθηκε στο χρόνο, στην λαϊκή παράδοση και σε μια τέχνη, αυτή του παραδοσιακού κεντήματος που χάνεται στην δίνη της σύγχρονης καθημερινότητας !

Το αρχοντικό της ιατρού Αντιγόνης Βακρατσά εγκαινιάσθηκε τον Μάϊο του 2009. Η οικία μαζί με το περιεχόμενο της αποτελεί δωρεά (το 1995) της ίδιας στο Δήμο Σκοπέλου για να λειτουργήσει ως Μουσείο με την επωνυμία «Παλαιό Σκοπελίτικο Αρχοντικό». Πρόκειται για μια αστική κατοικία των μέσων του 19ου αιώνα, διακοσμημένη και επιπλωμένη με τα παραδοσιακά σκοπελίτικα πρότυπα. Στις αίθουσες του Μουσείου αναπαρίσταται το παραδοσιακό αστικό σπίτι, που περιλαμβάνει το καθιστικό με το τζάκι, την κρεβατοκάμαρα, την τραπεζαρία, την κουζίνα και εκτίθεται πλήθος χρηστικών αντικειμένων που σχετίζονται με την καθημερινή ζωή.

 

You May Also Like