Δεν είναι τυχαίο ότι η Βιταμίνη Ε βρίσκεται ως συστατικό στα περισσότερα καλλυντικά προϊόντα, καθώς είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για το δέρμα.

Η βιταμίνη Ε για το δέρμα βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα και στα περισσότερα καλλυντικά προϊόντα με διάφορα συστατικά και είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για το δέρμαΔιαθέτοντας ενυδατικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, αποτελεί μια από τις πολυτιμότερες Βιταμίνες για το δέρμα, αλλά και την υγεία γενικότερα.

Μπορεί να προσληφθεί μέσω συμπληρωμάτων διατροφής, ωστόσο βρίσκεται και σε πολλά τρόφιμα.

Ας ανακαλύψουμε τα οφέλη της Βιταμίνης Ε για το δέρμα μας…

Πρόληψη της Γήρανσης του Δέρματος

Η Βιταμίνη Ε συνιστάται ιδιαίτερα για την πρόληψη της γήρανσης του δέρματος, καθώς επιβραδύνει τον σχηματισμό των ρυτίδων, εμποδίζοντας παράλληλα τα σημάδια που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες, χάρη στις πολύτιμες αντιοξειδωτικές της ιδιότητες.

Η βιταμίνη Ε για το δέρμα βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα και στα περισσότερα καλλυντικά προϊόντα με διάφορα συστατικά και είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για το δέρμαΕπιπλέον, βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, για τη διατήρηση της ελαστικότητας και τονικότητας του δέρματος.

Θα μπορούσε λοιπόν να χαρακτηριστεί ως η Βιταμίνη της «νεότητας».

Συνιστάται η εφαρμογή μιας μάσκας προσώπου, με βάση τη Βιταμίνη Ε, μια φορά την εβδομάδα, προκειμένου να αποφευχθεί ο σχηματισμός των ρυτίδων.

Εκτός από το δέρμα, θα πρέπει να σημειωθεί πως και τα νύχια και τα μαλλιά επωφελούνται των ευεργετικών δράσεων της Βιταμίνης Ε.

Για Απαλή Επιδερμίδα

Η Βιταμίνη Ε βοηθά στη διατήρηση μιας ενυδατωμένης επιδερμίδας, κάνοντάς την απαλή, ενώ παράλληλα ενισχύει  τη νεανική της όψη.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που τόσες και τόσες κρέμες προσώπου την περιέχουν στα συστατικά τους.

Για όμορφη και νεανική επιδερμίδα, συνιστάται ταυτόχρονα και η κατανάλωση Βιταμίνης Ε μέσω συμπληρωμάτων διατροφής ή μιας ισορροπημένης και πλούσιας σε Βιταμίνη Ε διατροφής.

Είναι λιποδιαλυτή και απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό όταν καταναλώνεται με φαγητό.

Τρόφιμα πλούσια σε Βιταμίνη Ε: φουντούκια, καρύδια , αμύγδαλα, αποξηραμένα βερίκοκα, αραβοσιτέλαιο,  φυστικοβούτυρο, αβοκάντο, ακτινίδια κ.ά.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, μπορείτε να λάβετε Βιταμίνη Ε μέσω ενός συμπληρώματος διατροφής.

Καταπράυνση της Δερματίτιδας

Η Βιταμίνη Ε βοηθά στην αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων, όπως η δερματίτιδα, μια φλεγμονή του δέρματος.

Με την κατανάλωση βιταμίνης Ε ή χρήση ειδικών δερμοκαλλυντικών που την περιέχουν, καταπραΰνεται η  κοκκινίλα, το αίσθημα καψίματος και η φαγούρα στο δέρμα.

Η Βιταμίνη Ε προάγει τη διαδικασία επούλωσης της επιδερμίδας και επιτρέπει την ταχύτερη εξάλειψη των ουλών.

Συνεπώς, για τέτοιου είδους δερματίτιδες αναζητήστε στο φαρμακείο της γειτονιάς σας, κρέμες πλούσιες σε Βιταμίνη Ε.

Για Αντιμετώπιση Εκζέματος, Ηλιακού Εγκαύματος, Ακμής, κ.ά.

Η Βιταμίνη Ε συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση του εκζέματος και της ακμής, καθώς προάγει τη διαδικασία  επούλωσης και αναγέννησης του δέρματος.

Η επαρκής πρόσληψη Βιταμίνης προστατεύει από την ακμή, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με μελέτες, οι άνθρωποι που έχουν ακμή τείνουν να έχουν και χαμηλότερα επίπεδα Βιταμίνης Ε στο αίμα, από εκείνους που δεν ταλαιπωρούνται από το πρόβλημα αυτό.

Επιπλέον, βοηθά στην αποκατάσταση του δέρματος, μετά από ηλιακά εγκαύματα.

Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί και η προστασία που παρέχει στην επιδερμίδα από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου, γεγονός που περιορίζει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου και πρόωρης γήρανσης του δέρματος.

Πώς Μπορείτε να Χρησιμοποιήσετε τη Βιταμίνη Ε

Λάδι Βιταμίνης Ε

Η εφαρμογή του συνίσταται περισσότερο σε ξηρές επιδερμίδες και  να γίνεται με απαλές κινήσεις, πάνω σε καθαρό δέρμα.

Η Βιταμίνη Ε μέσω του ελαίου, διεισδύει στην επιφάνεια, προστατεύοντας και ενυδατώνοντας τα ανώτερα και μεσαία στρώματα της επιδερμίδας.

Καλλυντικά (κρέμα ή μάσκα) με Βιταμίνη Ε

Οι ετικέτες των προϊόντων συνήθως την αναφέρουν ως τοκοφερόλη ή τοκοτριενόλη.

Ενυδατικές κρέμες που περιέχουν συγκέντρωση της Βιταμίνης 0,1%, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά το δέρμα.

Ακόμα καλύτερα, προτιμήστε προϊόντα που περιέχουν στη σύστασή τους και Βιταμίνη C, για ενισχυμένη δράση.

You May Also Like