Είναι ενοχλητικό να βρίσκεις το τέλειο ρούχο, να το πλένεις και πριν προλάβεις καν να το να το φορέσεις, να έχει γαριάσει.

Για να “σώσεις”τα αγαπημένα σου ρούχα, θα πρέπει να κάνεις τα εξής:

Παραγεμίζοντας το καλάθι του πλυντηρίου, η τριβή μεταξύ των ρούχων την ώρα της πλύσης αυξάνεται με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τα κομπάκια του γαριάσματος.


Προτιμήστε τις μικρότερες θερμοκρασίες

Οι περισσότερες νοικοκυρές πιστεύουν πως όσο μεγαλύτερη είναι η θερμοκρασία πλύσης, τόσο πιο καλά θα καθαρίσουν τα ρούχα. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, φθείρονται και το γάριασμα είναι αναπόφευκτο. Προσπαθείτε να μην επιλέγετε προγράμματα που υπερβαίνουν τους 40 βαθμούς- οι υψηλές θερμοκρασίες ευθύνονται για το γάρισμα.


Υγρό απορρυπαντικό VS απορρυπαντικό σε σκόνη

Το υγρό απορρυπαντικό διαλύεται πιο εύκολα λόγω της σύνθεσής του και είναι ιδανικό για τα ευαίσθητα υφάσματα.

Μην ξεχνάτε το αποσκληρυντικό νερού

Εκτός του ότι προστατεύει το πλυντήριο από ενδεχόμενες φθορές, το αποσκληρυντικό νερού προστατεύει και τα ρούχα απ’ το γάριασμα αφού περιορίζει τη συσσώρευση αλάτων που ευθύνεται για το πρόβλημα.

Γυρίστε τα ρούχα ανάποδα

Την επόμενη φορά, θυμηθείτε να γυρίσετε τα ρούχα ανάποδα έτσι ώστε να αποτρέψετε το εμφανές γάριασμα. Επιπλέον, τα ρούχα δεν κινδυνεύουν να «πιαστούν» σε κουμπιά ή φερμουάρ, τουλάχιστον από την εξωτερική τους πλευρά.


Πάντα μαλακτικό 

Προσπαθήστε να μην ξεχνάτε το μαλακτικό σε κάθε πλύση έτσι ώστε να μειωθεί η φθορά των ρούχων και να παραμείνουν απαλά.  Η υπερβολική ποσότητα αφρού ή σαπουνιού δεν κάνει καλό στο ύφασμα.

Μην τρίβετε τους επίμονους λεκέδες

Η πρώτη μας αντίδραση όταν δούμε έναν λεκέ είναι να τον τρίψουμε μέχρι να εξαφανιστεί. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, το ρούχο φθείρεται και γαριάζει.

Αντ’ αυτού, ρίξτε μία μικρή ποσότητα απορρυπαντικού (κατά προτίμηση υγρού) ή ενός ειδικού αφαιρετικού λεκέδων και απλώστε το με κυκλικές κινήσεις απαλά πάνω στον λεκέ.

You May Also Like