Το “γκραν φινάλε”, μετά το μεγάλο φαγοπότι της Κυριακής του Πάσχα είναι ένα ωραίο γλυκό. Συνήθως, τα πλούσια γλυκά ακολουθούν ένα ελαφρύ γεύμα ή το αντίθετο. Μετά, λοιπόν, τη μάχη με τα κρέατα, τα αυγά και τα χιλιάδες άλλα εδέσματα, πρέπει να ακολουθήσει ένα ελαφρύ γλυκό. Ας ξεχάσουμε, άρα, τα πολύ βαριά επιδόρπια, με τη σοκολάτα ή τα πολλά σιρόπια. Αυτά, θυμίζουν χειμώνα και Χριστούγεννα. Το Πάσχα θέλει χρώματα έντονα, αλλά απαλές γεύσεις και αρώματα. Τι πιο εύγευστο, φίνο και χρωματιστό από ένα γλυκό ψυγείου, ένα τσιζκέικ, με κόκκινα φρούτα και μπισκότα; Δροσερό και ανάλαφρο, ό,τι πρέπει για μετά τα αρνιά και τα κοκορέτσια!

 

Υλικά (για ένα μεγάλο πυρέξ)

2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ

1 πλάκα μαργαρίνη (250 γρ)

600 ml πλήρη κρέμα γάλακτος παγωμένη

600 γρ τυρί κρέμα

4 με 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

περίπου 400 γρ μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα

1 κούπα ψιλοκομμένες φρέσκιες φράουλες

3 φύλλα ζελατίνης

2 κάψουλες βανιλίνη ή 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια

ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι και λίγα φύλλα μέντας ή δυόσμου για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αρχικά, αυτό που πρέπει να ετοιμάσουμε είναι η βάση μπισκότου. Αλέθουμε στο μούλτι τα μπισκότα, μέχρι να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και την ανακατεύουμε καλά με τα αλεσμένα μπισκότα. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι σαν βρεγμένη άμμος. Απλώνουμε το μίγμα μπισκότων – μαργαρίνης στον πάτο του πυρέξ και πιέζουμε καλά με τα χέρια, για να δημιουργηθεί μία σταθερή βάση. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Στη συνέχεια, μουλιάζουμε σε λίγο κρύο νερό, τα 3 φύλλα ζελατίνης, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ταυτόχρονα, στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με την άχνη ζάχαρη και τη βανιλίνη, να γίνουν μία ομοιογενής κρέμα. Μπορούμε να προσθαφαιρέσουμε την άχνη, ανάλογα με το γούστο μας και συνυπολογίζοντας ότι η επικάλυψη μαρμελάδας είναι αρκετά γλυκιά. Από την παγωμένη κρέμα γάλακτος, κρατάμε στην άκρη περίπου 100 ml, και τα υπόλοιπα 500 ml τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ, όπου συνεχίζουμε να χτυπάμε, σε δυνατή ταχύτητα, για περίπου 10 λεπτά, για να σφίξει η κρέμα. Όταν η κρέμα σφίξει, ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι τα 100 ml κρέμας γάλακτος που κρατήσαμε νωρίτερα, και μέσα εκεί διαλύουμε τα μουλιασμένα 3 φύλλα ζελατίνης, αφού τα έχουμε στραγγίσει καλά από το νερό. Ενώ η κρέμα εξακολουθεί να χτυπιέται στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζεστή κρέμα γάλακτος με τις λιωμένες ζελατίνες. Αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα, στρώνουμε την έτοιμη κρέμα πάνω από τη βάση των μπισκότων, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει, για τουλάχιστον 4 ώρες. Ιδανικά, ετοιμάζουμε το γλυκό, μέχρι αυτό το στάδιο, από το προηγούμενο βράδυ.

Αφού το γλυκό κρυώσει καλά, ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με τα κομματάκια φρέσκιας φράουλας και την απλώνουμε πάνω από το γλυκό. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ακόμα.

Σερβίρουμε με το ξύσμα λεμονιού και τα φύλλα δυόσμου.

Καλή σας απόλαυση και Καλή Ανάσταση!

Γεωργία Χατζοπούλου,

Cooking Lover

Photo credits: TheodorMargaritis

Make up : Elena Tzogiou

Clothes : Klip_shop Volos

Place : Farine Cafe Boulangerie

You May Also Like