Αγάπη είναι να κοιτάτε ο ένας τον άλλον και να βλέπετε τη γιορτή στα μάτια, να χάνεστε μαζί, ακόμα κι αν γύρω σας βρίσκονται μερικές χιλιάδες κόσμου.

Αγάπη είναι η κοινή αναπνοή, το φως που γεννιέται και σε αναζωογονεί. Είναι αυθεντική, μαγική, θαυμαστή.

Αγάπη είναι η αρμονία, ο φίλος που σε κοιτάει, το χέρι που σε κρατάει, η ψυχή που είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη δική σου.

Αγάπη είναι η δύναμη που μπορεί να αλλάξει την σκέψη σου, τη νοοτροπία σου, το οπτικό και συναισθηματικό πεδίο.

Αγάπη είναι ένας κόσμος χαρούμενος, κοινός, υπαρκτός. Έχει την ιδιότητα της κοινής ανταλλαγής, το νιώθεις, το αισθάνεσαι, το βλέπεις, το ακούς, το μυρίζεις (έχει εκείνο το δικό της άρωμα).

Η αγάπη κάνει τα πάντα, μπορεί τα αδύνατα.

Η Αγάπη δεν πονά, σε κάνει χαρούμενο, ευτυχισμένο.

Η αγάπη ποτέ δεν θα σε πονέσει, ποτέ δεν θα σε εξευτελίσει, ποτέ δε θα κλέψει τα συναισθήματά σου, την ενέργειά σου, την ηρεμία σου, την γαλήνη σου..

Πως είναι δυνατόν να αποκαλείς οτιδήποτε άλλο, που δεν έχει  τα παραπάνω χαρακτηριστικά, αγάπη ή έστω απλά συναίσθημα, έρωτα ή ότι άλλο ροζουλί θες;! Δικό σου μπορεί. Κοινό όχι.

Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να σκεφτείς πως αυτό που ζεις δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω; Μήπως χρησιμοποιείσαι απλά σποραδικά ως εργαλείο ικανοποίησης κάποιου;

Μήπως είναι η ώρα αυτή που πρέπει να δεις τα πράγματα ρεαλιστικά; Μην αναζητάς απαντήσεις υψώνοντας το βλέμμα σου στον ουρανό..Κοίτα απλά  μέσα σου.

Η αγάπη δεν βλέπει εμπόδια, τα υπερνικά. Δε βάζει όρους ή όρια, γιατί πολύ απλά έχει τα δικά της.

Συμβουλή: Στην αγάπη δεν υπάρχουν φίλοι  και συμβουλάτορες..

 

Αν αγαπάς και υποφέρεις, αγάπα περισσότερο. – Βίκτωρ Ουγκώ

-Είναι ανώφελο να μιλάς γι’ αγάπη, γιατί η αγάπη έχει τη δική της γλώσσα και μιλάει από μόνη της. – Πάολο Κοέλο

– Η αγάπη είναι η μεγαλύτερη αρετή. Είναι η πιο μεγάλη και από το μαρτύριο. Και να γιατί. Χωρίς το μαρτύριο, η αγάπη σώζει. Χωρίς την αγάπη, το μαρτύριο δεν ωφελεί σε τίποτε. – Ιωάννης ο Χρυσόστομος.

-Η αγάπη είναι μια αρρώστια του μυαλού. Δίνει αφή στις παραισθήσεις. Κάνει τα κορμιά να αναριγούν. Κάνει τα όνειρα να αιμορραγούν. Τη μοναξιά να τρίζει τις σκάλες τα μεσάνυχτα και να τρομοκρατεί. – Δημήτρης Βάρος

-Η αγάπη είναι ο μόνος τρόπος. – Νίκος Εγγονόπουλος

-Η αγάπη, όπως και η φωτιά, δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς συνεχή κίνηση και παύει να ζει μόλις πάψει να ελπίζει ή να φοβάται. – Φρανσουά Ντε Λα Ροσφουκώ

-Όταν αγαπάς κινδυνεύεις να μην έχει ανταπόκριση η αγάπη σου. Δεν είναι κακό αυτό. Αγαπάς για να αγαπάς και όχι για να πάρεις ανταπόδοση- αυτό δεν είναι αγάπη. Όταν ελπίζεις κινδυνεύεις να πονέσεις. Και όταν δοκιμάζεις κινδυνεύεις να αποτύχεις. Κι όμως πρέπει να ρισκάρεις γιατί η μεγαλύτερη ατυχία στην ζωή σου είναι να μην ρισκάρεις ποτέ! – Λέο Μπουσκάλια

Κυριακή-Κική Πλαστάρα

*Η Κυριακή είναι ο εαυτός της…

You May Also Like