Το παρόν κείμενο θα μπορούσε να αρχίσει και να τελειώσει μόνο με μία φράση: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ. Αλλά επειδή είμαστε παρλαπίπες και θέλουμε να εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε, το κείμενο θα βγει λίγο παραπάνω απ΄αυτές τις τέσσερις λέξεις. Και υποσχόμαστε ότι δε θα έχουμε κεφαλαία από δω και πέρα. Ούτε θα σου βάλουμε τις φωνές. Απλώς θα σε βοηθήσουμε να νιώσεις καλά με την επιλογή σου να αποφύγεις όλα τα ελληνικά νησιά στις φετινές σου διακοπές.

Μπήκε 1η του Γιούνη, θα αρχίσουν τα ρΙούνιον, έχουν αρχίσει ήδη οι γάμοι και τα μπάτσελορς – όχι αυτά με τον Αλέξη Παππά, τα άλλα τα λιγότερο γκλάμορους – και οι περισσότεροι έχοντες αρχίζουν να ψάχνουν που θα περάσουν 45 μέρες διακοπές για να συναναστραφούν πελούσιους στις παραλίες της Μυκόνου και της Σαντορίνης, ενώ θέλουν και για σβήσιμο κάτι πιο εναλλακτίκ για να έχουν να λένε ότι επειδή περνάνε μια φάση, πήγαν και λίγο Δονούσα να ζήσουν πιο ζεν και μετά Πολύαιγο. Πολύ εγώ, θα λέγαμε εμείς. Δυο μέρες στην Πολύαιγο, 43 στη Μύκονο να το μπουμπουνάνε στο Alemagoo, να τες οι εναλλακτικές διακοπές.

Οι υπόλοιποι, οι μη έχοντες, πιθανότατα έχουν κανονίσει διακοπές από αρχές Μαΐου γιατί τώρα δεν παίζει να βρουν τίποτα στο διαθέσιμο μπάτζετ. Υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία που έχει μείνει παραπονεμένη. Αυτή είναι όλοι εμείς οι υπόλοιποι που για να πάμε διακοπές, θα έπρεπε να έχουμε κάνει κράτηση σε κάποιο νησί από τον Φεβρουάριο. Κι αυτό μόνο για να βρούμε φθηνά δωμάτια και ακτοπλοϊκά.

Κι επειδή προφανώς δεν το καταφέραμε, σου δίνουμε κουράγιο και σου τονώνουμε την ψυχολογία. Διακοπές το καλοκαίρι σε ελληνικό νησί, είναι πια πασέ. Κι έχουμε τους πολύ σοβαρούς λόγους.

1. Τα θες τα νεφρά σου.

Αν είστε μια οικογένεια με δύο παιδιά, με το που πατήσεις το πόδι σου στο λιμάνι, σου έχουν φύγει 250-300 ευρώ. Αν θες να πάρεις και αμάξι, πες αντίο σε 400 ευρώ. Θα έχεις κλείσει δύο μέτρια δωμάτια, ένα για τα δύο παιδιά κι ένα για σένα και τον έτερο γονιό, το κάθε ένα θα κοστίζει 100 ευρώ το βράδυ, μάνι μάνι μαζεύονται 200 ευρώ τη βραδιά. Ε, δε θα πας για 5-6 μέρες, βάλε ένα χιλιάρικο. Ένα μηνιάτικο έχει ήδη φύγει σε διακοπές. Αν βάλουμε και τις βενζίνες ή το τι θα φάτε εκεί, με μια μίζερη προσέγγιση, μπορεί και να μην ξεπεράσεις τα 400 ευρώ. Και πίσω στο σπίτι σε περιμένει ένα ρεύμα 250 ευρώ και ένας ΦΠΑ 300 και βάλε.

2. Γιατί δε θες να αλλάξεις δέρμα.

Άλλο ένα καλοκαίρι με θερμοκρασίες 35-40 βαθμών, όπερ σημαίνει ότι μετά από μισή ώρα στον ήλιο, έχεις πάθει εγκαύματα πρώτου βαθμού. Θα βάλεις αντηλιακό και θα κάτσεις κάτω από ομπρέλα. Έτσι λες μέσα σου με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Πήγαινε στη γωνία να δεις αν έρχομαι. Για να πετύχεις ομπρέλα και ξαπλώστρα ελεύθερη σε παραλία στα περισσότερα νησιά με 1.000 κατοίκους και πάνω, που το καλοκαίρι έχουν 20πλάσια πληθυσμό, θα πρέπει να έχεις κονέ με τον παραλιάρχη ή να ξεκινήσεις για παραλία 9 το πρωί. Αν είσαι over 45, τότε ναι, μπορεί να το πετύχεις. Αν είσαι κάτω από 45, το πιθανότερο είναι να ξυπνήσεις 10 μετά από 6 ώρες ύπνο και να φτάσεις σε μια παραλία 11. Ετοιμάσου να αποχαιρετήσεις το δέρμα σου. Πάντοτε σου άρεσαν οι κάμπιες και οι σαύρες.

3. Το εξωτερικό σε περιμένει

Αν είσαι να δώσεις το μηνιάτικο σου σε 4 μέρες στη Μήλο για να πας στο Σαρακήνικο επειδή το έχεις στο bucket list, καλύτερα να τα δώσεις σε ένα ταξίδι σε μια άλλη χώρα (δες εδώ κι εδώ), που να μην έχει και τέτοιο καύσωνα, να ξεμπουκώσεις κανένα 5ήμερο και να δεις και μερικά ωραία αξιοθέατα, να φας και τίποτα διαφορετικό και να μην δώσεις 4.5 ευρώ για ένα πιτόγυρο που ο γύρος του στέκει αγέρωχος και κάθιδρος 11 μέρες πάνω στη σούβλα.

4. Γιατί οι διακοπές είναι για ξεκούραση, ΟΧΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ!

Ας είμαστε ειλικρινείς. Κάθε ταξίδι σε ελληνικό νησί σημαίνει ταλαιπωρία. Εκτός κι αν είσαι απ΄αυτούς που έχουν αποφασίσει να πάνε σε ένα νησί, να μείνουν στη χώρα και να κάνουν κάθε μέρα μπάνιο στην παραλία δίπλα στο λιμάνι ή σε μια παραλία σε απόσταση το πολύ 15 λεπτών με αμάξι από το σημείο που μένεις. Κάτι όμως σε τρώει και θες να πας και σε εκείνο το γραφικό instagrammable χωριό στα βόρεια της Τήνου. Κάτι σε τρώει (η παρέα σου) και πας σε αυτή την παραλία που πρέπει να έχεις πτυχίο κασκαντέρ για να φτάσεις και όταν φτάνεις, είναι φίσκα, έχει μια γωνία που σκάει πάνω της όλος ο ήλιος του Σύμπαντος και γίνεσαι πεσκανδρίτσα.

Άσε που θα κλείσεις ένα δωμάτιο που είναι οριακά πιο βολικό από το σπίτι της γιαγιάς σου στο χωριό. Ευχαριστούμε δε θα πάρουμε. Τι ξεχνάω; Α, την ταλαιπωρία του πλοίου. Να ταξιδεύεις 8 το πρωί, να πρέπει να είσαι 6 και 30 στο λιμάνι για έλεγχο εισιτηρίων και εμβολίων και να έχει μια ουρά 200 ατόμων. Thank You Next.

5. Δεν αξίζει να δώσεις 800 ευρώ για να πας να δεις μια βαρκούλα μπλε με κόκκινο που πλέει στον Πάνορμο

Τη βλέπεις μια χαρά και στο Google. Μπορείς ακόμα και να την ποστάρεις ως δική σου φώτο και να μην το μάθει κανείς. Γιατί να ζήσεις κάτι όταν έχεις την υπέροχη επιλογή να προσποιηθείς πως το έζησες; Λιγότερο κουραστικό, χωρίς ιδρώτα και σίγουρα ανέξοδο. Θα βρεις και στη γειτονιά σου τα παλιά παραθυρόφυλλα και τις βουκαμβίλιες. Δεν έχουν μόνο τα νησιά.

 

πηγή :  nitro.gr

 

Γράφει ο Στέργιος Πουλερές

You May Also Like