Οι ώρες στην παραλία, όσο ευχάριστες και αν είναι μπορούν να αφήσουν τα σημάδια τους πάνω στην επιδερμίδα του προσώπου αλλά και του σώματος.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, ο καθαρισμός προσώπου με ατμό μαλακώνει το δέρμα και διευκολύνει την μικροκυκλοφορία τοπικά αυξάνοντας την οξυγόνωσή του.Η ανώτερη στιβάδα του, η κεράτινη, γίνεται επίσης πιο μαλακή και διευκολύνει τη διείσδυση των συστατικών (θεραπείες με προϊόντα στο ιατρείο κ.ά). Επίσης το στάδιο της απολέπισης που ακολουθεί (με μάσκες κ.ά) και της απομάκρυνσης των επιφανειακών, νεκρών κυττάρων γίνεται ακόμα πιο εύκολο.

 

  • χαρίζει οξυγόνωση
  • προσφέρει βελτιωμένη μικροκυκλοφορία
  • αυξάνει την εισαγωγή δραστικών ουσιών
  • βελτιώνει το αποτέλεσμα της θεραπείας που θα ακολουθήσει
  • διευκολύνει την εξαγωγή σμήγματος και μαύρων στιγμάτων από τον ειδικό
  • οδηγεί σε αποτοξίνωση του δέρματος

Ο καθαρισμός προσώπου με ατμό (vapeur) είναι μια ασφαλής διαδικασία εφόσον γίνεται σε υγιές δέρμα από επαγγελματία που γνωρίζει τις παραμέτρους (θερμοκρασία, απόσταση του vapeur από το δέρμα, χρόνος έκθεσης κ.ά). Ο καθαρισμός με ατμό αποφεύγεται σε πρόσωπο με ευρυαγγείες, ροδόχρου νόσο και σε καταστάσεις όπως ξηρότητα και αφυδάτωση. Επίσης η υπερβολική χρήση του στο σπίτι (π.χ. καθημερινά) δεν ενδείκνυται γιατί μπορεί να προκαλέσει το αντίθετο αποτέλεσμα (αφυδάτωση, αντιδραστική παραγωγή σμήγματος σε περιπτώσεις λιπαρού δέρματος, ακόμα και έγκαυμα). Επίσης η χρήση του απαιτεί προσοχή στο ευαίσθητο δέρμα, γι’ αυτό και πρέπει να γίνεται από επαγγελματία.

Μετά τον καθαρισμό ο ειδικός θα σας συμβουλεύσει να μην πιάνετε το πρόσωπό σας γιατί είναι αυξημένος ο κίνδυνος μόλυνσης με κάποιο βακτήριο,να μην εκτίθεστε σε σάουνα και να μην πλένετε το πρόσωπό σας την ίδια μέρα. Επίσης δεν θα κάνετε στο δέρμα σας κάποια ρουτίνα ομορφιάς όπως να βάλετε μάσκες ή πίλινγκ τις επόμενες 72 ώρες. Θα αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο και θα εφαρμόσετε αντηλιακό.

ΠΗΓΗ: http://georgakli.gr

You May Also Like