Με ανανεωμένη σύνθεση ομάδας συνεχίζεται εντατικά η προετοιμασία και οι πρόβες για την νέα (15η) θεατρική παραγωγή των Δραπαικτών Βόλου, που θα την ανεβάσουν και φέτος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου.

Το «Κάπου ήταν ήδη κάποτε» είναι το οικογενειακό δράμα που έγραψε ο ευΆγγελος Κάβουρας κατά την ολιγοήμερη διαμονή του στην Άνδρο και το οποίο διανθίστηκε με αποσπάσματα από την συγγραφική δουλειά του Γιάννη Αντάμη, διεθνώς μεταφρασμένου Βολιώτη συγγραφέα (www.dreamtigers.gr), καθώς κι από μεταφρασμένα θεατρικά αποσπάσματα του σπουδαίου θεατράνθρωπου, Γιάννη Φαρμακίδη (https://sites.google.com/site/maniatheatrou). Πρόκειται για ένα έργο του οποίου η πλοκή επελέγη μεταξύ δύο ιστοριών από μέλη του fan club της δημοφιλούς θεατρικής ομάδας, αλλά και του οποίου το ακριβές τέλος θα αποφασίζεται κατόπιν ψηφοφορίας από τους θεατές κάθε θεατρικής βραδιάς.

Το σκληρό, αλλά και λυρικό τούτο έργο επιχειρεί να αγγίξει κάθε οικογένεια που μέσα από την επανασύνδεση των μελών της και πίσω από την σχεδόν ανθρωποφάγα αντιπαράθεσή τους, βιώνει τα πάθη, την αγάπη και τις ανασφάλειές της, όλα εξπρεσιονιστικά δοσμένα σε ένα φρενήρες μπαράζ μετέωρων υπαινιγμών, πνιγηρών εξομολογήσεων και σπλαχνικών συναισθημάτων, χωρίς ωστόσο να επέρχεται η λύτρωση. Ένα οικογενειακό γεύμα που προγραμματισμένα δε λήγει με επιδόρπιο, μια επίφαση ευτυχισμένης μάζωξης που την καλύπτει η στίλβη των ψευδαισθήσεων και της αυταπάτης. Σε έναν μικρόκοσμο, καθρέφτη της κοινωνίας μας, κάπου, κάποτε, κάποιος θα πεθάνει… μα αυτό δε θα ‘ναι το τέλος.

Τα μέλη της οικογένειας ερμηνεύουν με ρεαλισμό οι: Γιάννης Θειακούλης, ευΆγγελος Κάβουρας, Σπυριδούλα Κοπάνου, Νικόλας Κυπαρισσός, Νίκος Μυλωνάς και Σοφία Παπαδημητρίου. Η σκηνοθετική ματιά αποθεατροποίησης μα πλήρους δραματοποίησης είναι του εμψυχωτή των ΔραΠαικτών, ενώ η γεμάτη θαμμένους συμβολισμούς σκηνογραφική υλοποίηση ανήκει στην Σοφία Π. Αδάμ, επιτυχημένη διακοσμήτρια της πόλης μας.

You May Also Like