Ο προσωπικός χώρος του κάθε ανθρώπου και κυρίως το σπίτι που κατοικεί θεωρείται κάτι σαν καταφύγιο για τον ίδιο.

Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει για όλους τους ανθρώπους και κυρίως για όσους πάσχουν από άγχος.

Καθημερινά Αντικείμενα που Προκαλούν ΆγχοςΗ γενικευμένη διαταραχή άγχους είναι από τις πιο κοινές διαταραχές, αλλά υπάρχουν και άλλα είδη, όπως οι κρίσεις πανικού, αγοραφοβία και οι ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.

Τα πράγματα που μας προκαλούν άγχος διαφέρουν για κάθε άνθρωπο ενώ μερικοί δεν καταλαβαίνουν καν ότι οι αιτίες βρίσκονται στην καθημερινότητά τους, τα οποία μπορεί να διεγείρουν ξαφνικά τα συμπτώματα μιας κρίσης πανικού. Στη συνέχεια αναλύουμε μία λίστα από καθημερινά και ακίνδυνα αντικείμενα, τα οποία όμως ασυνείδητα προκαλούν άγχος και στρες.

Ρολόγια

Ένα ρολόι χειρός ή τοίχου μπορεί να είναι ένας από τους πιο ύπουλους τρόπους για να σας προκληθεί άγχος. Αυτό συμβαίνει καθώς όχι μόνο αγχωνόμαστε για την ώρα (για παράδειγμα όταν προετοιμαζόματε για κάποιο ραντεβού), αλλά και η ενδεχόμενη καθυστέρησή μας, μπορεί να μας προκαλέσει συναισθήματα ντροπής.

Πρωινό ντους

Το ντους είναι συνήθως το πιο απολαυστικό μέρος της πρωινής μας περιποίησης, καθώς μπορούμε να χαλαρώσουμε κάτω από το ζεστό νερό. Ωστόσο, κάποιοι άνθρωποι, αγχώνονται ακόμη περισσότερο καθώς δεν απολαμβάνουν τη στιγμή αλλά εν τέλει καταλήγουν να σκέφτονται την ημέρα που τους περιμένει.

Λογαριασμοί

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα γραφείο γεμάτο με λογαριασμούς, οι οποίοι μας υπενθυμίζουν συνεχώς ότι έχουμε αφήσει εκκρεμότητες. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αν ξεχωρίσουμε τους λογαριασμούς μας σε επείγοντες και μη, θα μπορέσουμε να οργανώσουμε καλύτερα το γραφείο και τις υποχρεώσεις μας.

Τα χρώματα στους τοίχους

Τα χρώματα επιδρούν στη διάθεσή μας με πολλούς τρόπους και ένας από αυτούς μπορεί να είναι και το άγχος. Επιλέξτε χρώματα για τους τοίχους σας που δεν προκαλούν ένταση αλλά θα σας βοηθήσουν να είστε ήρεμοι και χαρούμενοι.

Ακαταστασία

Η ακαταστασία μας υπενθυμίζει το πόσο πολυάσχολοι είμαστε, λένε οι ειδικοί. Αυτό μπορεί να μας προκαλέσει άγχος χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.

Η τάξη στα πράγματά μας αλλά και να αποδεσμευτούμε από όλα όσα δεν χρειαζόμαστε πια (ακόμη και αν έχουν συναισθηματική αξία για εμάς), θα μας βοηθήσει να αποδεσμευτούμε από τα βάρη του παρελθόντος.

yo.gr

You May Also Like