Μπορεί να αγαπάς τα ρούχα και να κρύβεις πολλούς “θησαυρούς” στη ντουλάπα σου. Το ερώτημα όμως είναι: Θυμάσαι ότι τους έχεις; Είναι πράγματι ωραίο να ανακαλύπτεις ένα ρούχο που είχες ξεχάσει ότι έχεις ψάχνοντας κάτι εντελώς διαφορετικό, αλλά αυτό σημαίνει ότι μάλλον η ντουλάπα σου δεν είναι σωστά οργανωμένη. 

Lisa Adams έχει δουλέψει ως closet designer για πολλούς celebrities (μεταξύ των οποίων η Khloé Kardashian) και βρίσκεται πίσω από τις απόλυτα οργανωμένες ντουλάπες που καταλαμβάνουν ολόκληρα δωμάτια και μοιάζουν βγαλμένες από το όνειρά μας. Η ίδια πάντως, έχει 4″χρυσά” tips για να οργανώσεις τη δική σου ντουλάπα ανεξάρτητα από το μέγεθός της.

Είσαι έτοιμη για μια ανανέωση;

1. Υπάρχει ένα μέρος για κάθε ρούχο

Όσες τσάντες, T-shirts ή παπούτσια και αν έχεις, αν ξέρεις ότι όλα είναι συγκεντρωμένα σε ένα σημείο- για παράδειγμα , στο κάτω μέρος της ντουλάπας σου- τότε είναι σχεδόν απίθανο να χάσεις κάτι. Επιπλέον, η ντουλάπα σου θα δείχνει πιο οργανωμένη και “καθαρή”.

2. Κάνε συχνά εκκαθάριση

Η Adams σημειώνει ότι, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν μια τακτοποιημένη ντουλάπα, συνεχίζουν να αγοράζουν καινούρια ρούχα χωρίς να πετούν τα παλιά. Η ίδια προτείνει να κάνεις συχνά εκκαθάριση στη ντουλάπα σου αλλά και να ζητάς τη γνώμη μιας φίλης σου για τα ρούχα που δε σου κάνουν πια ή που δε σκοπεύεις να ξαναφορέσεις.

3. Οργάνωσε τα συρτάρια σου

Η Adams δηλώνει ότι δεν προτιμά να τοποθετεί τα ρούχα της στα συρτάρια γιατί θέλει πάντα να βλέπει τι υπάρχει στο κάτω μέρος. Αν χρειάζεται να το κάνεις, τακτοποίησε τα ρούχα διαδοχικά ώστε να φαίνεται λίγο από το καθένα και χρησιμοποίησε διαχωριστικά για τα γυαλιά και τα κοσμήματά σου.

4. Οργάνωσε τη ντουλάπα ανάλογα με τα ρούχα σου

Αν έχεις μακριά φορέματα αλλά η ντουλάπα σου έχει μικρό χώρο για κρεμάστρες, τότε ίσως θα πρέπει να προτιμήσεις να κρεμάσεις τα T-shirts σου και να διπλώσεις τα φορέματα σε ένα ράφι. Έτσι και τα ρούχα σου δε θα “ταλαιπωρούνται” και η ντουλάπα σου θα δείχνει τακτοποιημένη.

 

You May Also Like