Μπορει η Ελλάδα πρόσφατα να απέδειξε πως δεν εκτιμά ιδιαίτερα τη Μόδα, η Μόδα ωστόσο συνεχίζει να επιλέγει και να αγαπά την Ελλάδα, όπως αποδείχτηκε χτες το βράδυ, στην παρουσίαση της συλλογής Chanel Cruise 2018.

Αντί, λοιπόν, να μεταφερθεί -ως είθισται- σε κάποια εξωτική τοποθεσία για την παρουσίαση της συλλογής Chanel Cruise 2018, o Karl Lagerfeld ταξίδεψε στον… Χρόνο. Με τίτλο “La Modernité de l’Antiquité” και έμπνευση την Αρχαία Ελλάδα, ο οίκος Chanel παρουσίασε τη νέα συλλογή του σε ένα σκηνικό που μετέτρεψε το Grand Palais σε αρχαίο ναό. Έχοντας Ιωνικές κολώνες σε πρώτο πλάνο και ένα γλυκό ηλιοβασίλεμα σε δεύτερο, τα μοντέλα περπάτησαν στην πασαρέλα με μια ποικιλία looks εμπνευσμένα από τις, κλασικής ομορφιάς, λιτές φιγούρες της Αρχαίας Ελλάδας.

«Τα κριτήρια της Ομορφιάς στην Αρχαία και μετά την Κλασική Ελλάδα ισχύουν ακόμα και σήμερα. Δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά πιο όμορφη αναπαράσταση των γυναικών. Ή πιο όμορφες κολώνες. Ολόκληρη η Αναγέννηση, στην πραγματικότητα, ήταν βασισμένη στην Αρχαιότητα. (Η συλλογή) έχει τελικά να κάνει με την νεανικότητα όλου του κόσμου και όλη τη δύναμη και την μεταβλητότητά της» δήλωσε ο ίδιος ο Karl Lagerfeld για τη συλλογή Chanel Cruise 2018.

Το αποτέλεσμα; Μία συλλογή τόσο σύγχρονη όσο και διαχρονική, που παντρεύει επιτυχώς τα εμβληματικά στοιχεία του οίκου Chanel με την Αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα, την Τέχνη της. Αέρινα φορέματα άξια κάθε σύγχρονης «Αφροδίτης», δετά σανδάλια που φτάνουν μέχρι το γόνατο αλλά και tweed ταγιέρ στα μελανζέ χρώματα του λευκού μαρμάρου, πλεκτά φορέματα φιλοτεχνημένα κατά τους αρχαίους αμφορείς, μοτίβα από χρυσά δάφνινα στεφάνια και, φυσικά, statement κοσμήματα σε μπράτσα, στέρνα και μαλλιά που θα ζήλευε η Άρτεμις.

 

 

You May Also Like