Το πρώτο και βασικό είναι να βάλετε στην άκρη ό,τι είναι χαλασμένο, σκισμένο, ταλαιπωρημένο από τον καιρό ή δεν σας κάνει. Αν για οποιονδήποτε λόγο ένα ρούχο δεν μπορεί να φορεθεί, δεν υπάρχει λόγος να πιάνει χώρο στην ντουλάπα σας. Ακόμα κι αν είναι το μπλουζάκι που αγοράσατε στην πενθήμερη εκδρομή με το σχολείο, ακόμα και αν πιστεύετε ότι κάποια στιγμή θα το ξαναφορέσετε – αφήστε το εκτός. Η στιγμή, αν ήταν, θα είχε έρθει και δεν υπάρχει λόγος να γεμίζετε τα συρτάρια σας με ρούχα που δεν φοράτε. Κάντε χώρο για νέα, φρέσκα κομμάτια ρουχισμού, τα οποία θα σας ανανεώσουν.

 

Το επόμενο βήμα έχει να κάνει με τα «καλά» σας ρούχα. Όταν ήμασταν παιδιά, είχαμε ρούχα που φορούσαμε μόνο σε επίσημες περιστάσεις. Πλέον, οι τάσεις της μόδας έχουν ξεφύγει από τα πολύ στημένα στεγανά τους και μας επιτρέπουν, με το κατάλληλο styling, να φοράμε ό, τι θέλουμε όλες τις ώρες της ημέρας. Εσείς, γιατί να έχετε ακόμα στην ντουλάπα σας το «καλό» σας φόρεμα, παντελόνι ή παλτό, από τη στιγμή που μπορείτε άνετα να το φορέσετε και στο γραφείο ή στη βόλτα σας; Αν δεν το κάνετε τότε χαρίστε το ή -σε περίπτωση που έχετε πληρώσει πολλά χρήματα για να το αποκτήσετε – πουλήστε το.

Το τρίτο και τελευταίο βήμα έχει να κάνει με τη μόδα. Σε περίπτωση που ένα ρούχο δεν ακολουθεί τις τάσεις της εποχής, ενώ εσείς αυτό είναι που αποζητάτε για το στυλ σας, τότε θα ήταν καλύτερα να φύγει από την ντουλάπα σας. Είναι σίγουρο πως δεν θα το φορέσετε και θα το μεταφέρετε από συρτάρι σε συρτάρι και από κούτα σε κούτα.

 

Plus: Μία συμβουλή που ακούμε από τους περισσότερους ειδικούς στο κομμάτι της τακτοποίησης και της καθαριότητας (και την οποία πιθανότατα γνωρίζετε καλά) είναι αυτή που θέλει να δίνουμε όσα ρούχα δεν έχουμε φορέσει τον τελευταίο χρόνο. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα βάλετε ξανά το παντελόνι που πήρατε πριν από τρία χρόνια και φορέσατε λίγες φορές μόνο τότε;

 

You May Also Like