Όλα τα μυστικά για το σερβίρισμα του κρασιού και πως θα το απολαύσεις σωστά στο γιορτινό τραπέζι!

•    Η σειρά σερβιρίσματος των κρασιών επιβάλλει να προηγούνται τα φρέσκα πριν από τα παλαιωμένα κρασιά που αποκαλύπτουν στο ποτήρι πολύπλοκες γεύσεις και  σύνθετα αρώματα και αυτό  για να μην μας  φανεί το νεαρό κρασί “αδύναμο”  στη γεύση .

•    Όταν σερβίρουμε κρασί θα πρέπει να προσέχουμε ώστε η στάθμη του να μην υπερβαίνει το 1/3 του ποτηριού. Αυτό άλλωστε ορίζει η τέχνη του σερβιρίσματος. Ο λόγος είναι για να μην ζεσταθεί το κρασί έως ότου το πιούμε και δεν υπαγορεύεται από πνεύμα οικονομίας.  Επίσης, μας δίνει την δυνατότητα να το αναδεύσουμε με άνεση στο ποτήρι για να μπορέσουμε να μυρίσουμε τα αρώματα  του.

•    Η σειρά κάθε κρασιού που θα σερβίρουμε  στο τραπέζι θα πρέπει να είναι  ανάλογη και με την ποιότητα του. Με δύο λόγια το κάθε κρασί πρέπει να βελτιώνεται  ποιοτικά από το πέρασμα του ενός φαγητού στο επόμενο.

•    Δεν βάζουμε ποτέ ένα μπουκάλι κρασί στην κατάψυξη για να το παγώσουμε. Η απότομη πτώση της θερμοκρασίας δημιουργεί σοκ στο κρασί και δεν αφήνει να ξεδιπλωθούν η γεύση και τα αρώματα του.

Φροντίζουμε εγκαίρως να τοποθετήσουμε την φιάλη του κρασιού στο διαμέρισμα του ψυγείου με τη χαμηλότερη ψύξη. Καλό είναι να μην «ξεχνάμε» για μεγάλο χρονικό διάστημα τα μπουκάλια με το κρασί στο ψυγείο.

•    Αν το κρασί είναι περισσότερο παγωμένο από όσο πρέπει τότε φροντίζουμε να το σερβίρουμε πιο νωρίς στα ποτήρια ώστε να του δοθεί ο χρόνος για να έρθει στη σωστή θερμοκρασία.

Καλή απόλαυση !!

You May Also Like