Εάν αρχίζετε να πιστεύετε ότι… «κατρακυλάτε» και ψάχνετε έξυπνους τρόπους κατά την διάρκεια της καραντίνας για να διατηρήσετε τη σωματική σας υγεία, παρακάτω θα βρείτε τέσσερις συμβουλές που θα σας βοηθήσουν αρκετά.

Μετακινηθείτε
Κατά πάσα πιθανότητα δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η κίνηση είναι ένα κρίσιμο μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Υπάρχουν αρκετές ασκήσεις που έχουν αποδειχθεί ότι σας βοηθούν να χάσετε βάρος που μπορεί να σας εκπλήξουν. Απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι, όπως περπάτημα και γιόγκα. Ακόμη και δραστηριότητες όπως η κηπουρική ή ο καθαρισμός μπορούν να αυξήσουν το καθημερινό κάψιμο των θερμίδων σας και, με την πάροδο του χρόνου, να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. Πέρα από την απώλεια βάρους, η άσκηση έχει πολλά οφέλη για το σώμα και το μυαλό σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι μόνο δέκα λεπτά την ημέρα μπορούν να αποτρέψουν τις χρόνιες ασθένειες όπως η άνοια.

Μείνετε ενυδατωμένες
Το να πίνετε αρκετό νερό είναι ένας πολύ απλός τρόπος για να ξεκινήσετε μια υγιεινή διατροφή. Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής και χαμηλή ενέργεια, οπότε δεν συνδυάζεται με απώλεια βάρους. Τώρα, λοιπόν, που βρίσκεστε στο σπίτι μπορεί να πίνετε λιγότερο νερό από ό,τι θα κάνατε εάν η ρουτίνα σας δεν άλλαζε καθόλου. Κρατήστε λοιπόν, ένα μπουκάλι νερό κοντά σας, ώστε να έχετε εύκολη πρόσβαση (και μια υπενθύμιση) όταν πρέπει να πιείτε.

Καταναλώνετε περισσότερες φυτικές ίνες
Χωρίς να αλλάξετε τίποτα άλλο στη διατροφή σας, η κατανάλωση περισσότερων φυτικών ινών έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην απώλεια βάρους, ενώ σας κρατούν χορτάτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ο ευκολότερος τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη φυτικών ινών είναι να καταναλώνετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, μαζί με τη φλούδα τους. Διαλέξτε ολικής αλέσεως φυτικές ίνες, όπως βρώμη, ζυμαρικά και κινόα, όταν μπορείτε. Περιέχουν υψηλότερα ποσοστά σε φυτικές ίνες από τις πιο απλές εκδοχές τους.

Μην κάθεστε συνέχεια
Παρόλο που είστε κλεισμένες στο σπίτι η χαλάρωση και η απόλαυση του καναπέ ή της αγαπημένης σας πολυθρόνας, μοιάζει πιο δελεαστική από ποτέ. Ωστόσο, κάτι τέτοιο μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Μάλιστα, μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που στέκονται για έξι ώρες την ημέρα, θα μπορούσαν ενδεχομένως να χάσουν έως και πέντε κιλά ετησίως, χάρη στην αυξημένη καύση θερμίδων.

Προσπαθήστε, λοιπόν, να σηκωθείτε και να κάνετε μερικά ελαφριά τεντώματα, ακόμη κι αν δουλεύετε από το σπίτι και τον υπολογιστή σας, κάθε ώρα. Ορίστε ένα χρονόμετρο ή μια υπενθύμιση, εάν χρειάζεται. Εάν μπορείτε να βρείτε χώρο, προσπαθήστε να σταθείτε ενώ βρίσκεστε στον υπολογιστή ή κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών κλήσεων.

You May Also Like