Η έντονη καθημερινότητα, η πολύωρη εργασία, οι ατελείωτες μετακινήσεις, η ανθυγιεινή διατροφή, οι ρύποι, το άγχος, ο ελλιπής ή και ο μη ποιοτικός ύπνος… αφήνουν τα σημάδια τους στην επιδερμίδα σας!

Παρά τις προσπάθειές σας όμως, αγαπητοί κύριοι για ένα πιο «ελκυστικό» αποτέλεσμα, σας είναι δύσκολο να κρύψετε τα σημάδια της κούρασης και της γήρανσης…

Φροντίδα Ομορφιάς για τον Σύγχρονο ΆνδραΚαθημερινή φροντίδα ομορφιάς

Πράγματι, η επιδερμίδα «πληρώνει» θα λέγαμε το βαρύ τίμημα της έντονης καθημερινότητας.

Αυτό όμως δεν θα πρέπει να σας ανησυχεί, καθώς ποτέ δεν είναι αργά για να υιοθετήσετε νέες συνήθειες στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησής σας.

Και πιστέψτε μας, υπάρχουν αρκετές τεχνικές και κατάλληλα προϊόντα που μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση των «σημαδιών», τα οποία προδίδουν την ηλικία σας.

Η καθημερινή χρήση τους, θα σας προσφέρει πολύ σύντομα μια πιο υγιή επιδερμίδα και μια πιο «φρέσκια» και νεανική όψη.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ορισμένες μάρκες έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στη φροντίδα της ανδρικής επιδερμίδας, προσφέροντας εξατομικευμένες λύσεις για την απαλοιφή των μαύρων κύκλων, την καταπολέμηση των ρυτίδων, την τόνωση της επιδερμίδας, την ενυδάτωση, προϊόντα 3 σε 1, κ.λπ., ανάλογα με την ηλικία του κάθε άνδρα και την ευαισθησία της επιδερμίδας του.

 Ο άνδρας του σήμερα

Σήμερα, ολοένα και περισσότεροι άνδρες φροντίζουν το σώμα και την επιδερμίδα τους, με αυξημένη ζήτηση για λύσεις ομορφιάς και αντιγήρανσης.

Πρόκειται για ένα πραγματικό κοινωνικό φαινόμενο, λαμβάνοντας υπόψη τα αναρίθμητα προϊόντα που πωλούνται στην αγορά για την ανδρική φροντίδα και την έμφαση που δίνεται στα συστατικά τους, ώστε να καλύπτουν την κάθε ανάγκη.

Τα τελευταία χρόνια, οι τάσεις για την ανδρική περιποίηση και ομορφιά, έχουν εξελιχθεί.

Το μετροσεξουαλικό κίνημα της δεκαετίας του 1980, που ξεκίνησε με τη μόνιμη αποτρίχωση, ήταν μια διέξοδος από το ανδρικό πλαίσιο ως έκφραση της ανδρικής ομορφιάς.

O άνδρας πλέον διεκδικεί, εξίσου με τη γυναίκα, το δικαίωμα να αρέσει, να σαγηνεύει με την ομορφιά του, να φροντίζει την επιδερμίδα του και να καλύπτει τις ατέλειες και τις ρυτίδες με τα κατάλληλα προϊόντα, να «επεμβαίνει» στις ατέλειες του σώματός του, κ.λπ.

Η τελειοποίηση της ανδρικής ομορφιάς

Η τελειοποίηση της ανδρικής ομορφιάς βοηθά τόσο στη συναισθηματική, όσο και στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή.

Για να ανακτήσει μια λαμπερή επιδερμίδα, ο σύγχρονος άνδρας ενυδατώνει την επιδερμίδα του, αφαιρεί τις μελαγχρωματικές κηλίδες, κάνει μόνιμη αποτρίχωση στα γένια και στον λαιμό του και αφαιρεί τα σημάδια από το δέρμα του (ουλές ακμής, λιπαρό δέρμα, μαύρα στίγματα…).

Για ομοιόμορφα και αρμονικά περιγράμματα στο πρόσωπο, ένας άνδρας μπορεί με τη βοήθεια της αισθητικής χειρουργικής να αφαιρέσει ένα διπλό πηγούνι, να αλλάξει το σχήμα της μύτης του ή των αυτιών του, κ.λπ.

Σε αντίθεση με μία γυναίκα, το ανδρικό σώμα χαρακτηρίζεται από… την περίφημη κοιλιά των σαραντάρηδων!

Και επειδή δύσκολα ξεφεύγει κανείς από αυτήν, η αισθητική ιατρική προσφέρει απλές και αποτελεσματικές λύσεις χωρίς χειρουργική επέμβαση ή λιποαναρρόφηση, όπως π.χ. με την κρυολιπόλυση.

info: Όταν είστε όμορφοι εξωτερικά αισθάνεστε και πιο όμορφα με τον εαυτό σας!
Από την άλλη, όταν αισθάνεστε όμορφα με τον εαυτό σας γεμίζετε αυτοπεποίθηση και αισθάνεστε όμορφος!

Υγιεινή και Ομορφιά – Τι επιλέγουν οι άνδρες;

Τα βασικά προϊόντα ομορφιάς και προσωπικής υγιεινής για τον άνδρα (αποσμητικά, σαμπουάν, προϊόντα ξυρίσματος, styling gel μαλλιών) είναι πρώτα σε πωλήσεις, ενώ παράλληλα η ζήτηση έφερε και άνοδο στις τιμές ορισμένων προϊόντων.

Τα τελευταία χρόνια, έχει παρατηρηθεί μείωση στις πωλήσεις ορισμένων προϊόντων για το ξύρισμα, η οποία ερμηνεύεται από τις νέες τάσεις της μόδας στους άνδρες (μούσια ή γένια).

Όσον αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας, οι ενυδατικές κρέμες και τα προϊόντα κατά της γήρανσης και της κούρασης βρίσκονται στην πρώτη γραμμή!

Οι άνδρες δεν αναζητούν πλέον μόνο την απλή και βασική ενυδάτωση του δέρματος, αλλά απαιτούν πιο εξελιγμένα προϊόντα ή και προϊόντα 3 σε 1 (π.χ. για ενυδάτωση, αντιγήρανση και σύσφιξη).

Φροντίδα και περιποίηση σώματος

Αν και η διατροφή και ο αθλητισμός εξακολουθούν να είναι ο πιο σημαντικός τρόπος με τον οποίο οι άνδρες βελτιώνουν τη «φόρμα» τους, τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν ειδικά προϊόντα αδυνατίσματος και σύσφιξης για το σώμα.

Παράλληλα, έχει αναπτυχθεί και ο τομέας της αποτρίχωσης στους άνδρες.

Για κάποιους, η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είναι θέμα αισθητικής, ενώ για άλλους αποτελεί ανάγκη.

Αυτός είναι και ο λόγος που όλο και περισσότεροι άνδρες επισκέπτονται τα ινστιτούτα ομορφιάς για εξατομικευμένες υπηρεσίες αποτρίχωσης.

You May Also Like