Είναι σίγουρο πως σε μια περίοδο που η γρίπη και ειδικά ο κορονοϊός έχουν «ξεφύγει», πρέπει να προσέχουμε δεόντως και τη διατροφή μας. Σίγουρα ένα πιο δυνατό ανοσοποιητικό λειτουργεί ως καλή ασπίδα του οργανισμού μας.

Πορτοκάλι

Είναι η τέλεια πηγή για τη βιταμίνη C. Συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, προστατεύει με τα ιχνοστοιχεία που περιέχει από την εμφάνιση καρκίνου και βελτιώνει τις καρδιαγγειακές λειτουργίες.

Η βιταμίνη C ενισχύει δεόντως το ανοσοποιητικό σύστημα, τα αμινοξέα, το φολικό οξύ, το κάλιο και το ασβέστιο, διαδραματίζουν πολύ βασικό ρόλο στις περισσότερες λειτουργίες του σώματός μας.

Μήλο

Είναι διάφορες οι χώρες προέλευσης που μπορείς να πάρεις. Τα ιταλικά έχουν και πολλά διαφορετικά χρώματα και πιο διαφορετική και γλυκιά γεύση από τα πράσινα μήλα.

Επιπλέον χάριν των φλαβονοειδών και των ισχυρών αντιοξειδωτικών που περιέχονται στο μήλο αποτρέπουν την εμφάνιση καρκίνου, καθώς προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλαβερές επιδράσεις του οξειδωτικού στρες. Είναι προτιμότερο από την κατανάλωση γλυκού με συνθετική ζάχαρη.

Αχλάδι

Το φρούτο που περιμένουμε όλον τον χρόνο για να έρθει ξανά στο πιάτο μας. Έχει πληθώρα φυτικών ινών, και λειτουργεί προστατευτικά στην καρδιά, βοηθάει στην καλή υγεία του εντέρου, συμβάλλει στον κορεσμό και στη σταδιακή απώλεια βάρους.

Οι βιταμίνες C, K, B2 και B6, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και μαγγάνιο, δημιουργούν ένα τέλειο σύνολο για να θωρακίσετε τον οργανισμό σας.

Ρόδι

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Ε, και σε πολλά και πολύ βασικά μεταλλικά στοιχεία (ασβέστιο, σίδηρος, μαγνήσιο).

Είναι γλυκό και περιέχει υδατάνθρακες και σε φυτικές ίνες, που βοηθούν και να ρυθμίζονται τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, αλλά και να λειτουργεί σωστά το έντερο.

Το ρόδι επίσης, είναι το κατάλληλο φρούτο για να χορτάσει κανείς, καθώς το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να το φάει κάποιος, δημιουργεί την αίσθηση ότι το στομάχι έχει γεμίσει.

Μανταρίνια

Είναι πλούσια σε καροτενοειδή τα οποία, εκτός από πολλές ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητες, δίνουν στα μανταρίνια το πορτοκαλί τους χρώμα.

Είναι πλούσια σε βιταμίνη C αλλά βοηθούν παράλληλα και στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου και στη σωστή ρύθμιση της όρεξης (καθώς τρώμε πολλά και σχετικά γρήγορα, χωρίς να έχουν πολλές θερμίδες).

You May Also Like