Τοξικές σχέσεις, τοξικοί εραστές, ερωμένες. Ναι, υπάρχουν ΚΑΙ αυτοί.
Όταν ερωτευόμαστε, συχνά παραβλέπουμε τις αδυναμίες τα ελαττώματα ή τι κακό ή καλό μπορεί να κάνει σε εμάς ο άνθρωπος δίπλα μας. (Βασικά τα βλέπεις όλα καλά.. τι διάολο έρωτας θα είναι).
Με μια απλή σκέψη μπορείτε να καταλάβετε αν ο άνθρωπος σας είναι τοξικός ή όχι για εσάς. 
Ρωτώ λοιπόν, η καθημερινότητα και όσα βιώνεις (εσύ, ο όποιος εσυ, ή όποια εσύ) μαζί του/της σε κάνει να αισθάνεσαι καλά στο τέλος της ημέρας;;;
Αν βρεθείς εξαντλημένος/η και πιο λυπημένος/η συχνότερα από ότι όταν κλείνεις τη μέρα χαρούμενος/η, ήρθε η ώρα να ζυγίσεις τις επιλογές σου.
Εάν τα συναισθήματά σου αντιμετωπίζονται με περιφρόνηση, είναι καιρός να προχωρήσεις σε έναν άνθρωπο που θα σου φέρεται με περισσότερο σεβασμό . Ω ναι! Ακόμη δεν το κατάλαβες;; Δε σε σέβεται. Φύγε, μείνε μόνος, μόνη, η μοναξιά είναι προσωρινή και ότι κάνεις πρέπει να το κάνεις για να φροντίσεις τον εαυτό σου, θα υπάρξει κάποιος/α εκεί έξω που θα σε εκτιμήσει, θα σε σέβεται και θα σε λατρεύει, αλλά ποτέ δεν θα μπορέσεις να δεις αυτόν τον άνθρωπο όταν τα μάτια σου είναι γεμάτα με το όραμα της σχέσης που επιθυμείς να έχεις με τον άνθρωπο που σε αντιμετωπίζει άσχημα.
Η περίοδος αυτής της θεραπείας θα είναι γεμάτη σκαμπανεβάσματα, πίστεψέ με…
Χρειάζεται δύναμη στο χαρακτήρα για να συνειδητοποιήσεις τι αξίζεις σε μια σχέση… και φυσικά γενναιότητα να αφήσεις ένα τοξικό άνθρωπο, μια τοξική ΓΙΑ ΣΕΝΑ σχέση αν είσαι ερωτευμένος/η.
Κανένας όμως δεν ευθύνεται για όσα νιώθουμε εμείς.. τα πάντα είναι επιλογές μας. Δεν φταίει αυτός/ή που σου φέρεται έτσι… είναι τοξικός/ή για σένα! Για κάποιον/α άλλον/η όχι! Μα φταις εσύ που το δέχεσαι.
Μια λάθος σχέση που ίσως έπρεπε να ήταν μια απλή φιλία (μπορεί και να έπαιρνες ή να έδινες περισσότερα μη σου πω)… ή απλά τίποτα.
Άσε άλλους ανθρώπους δίπλα σου να σε πλησιάσουν… να σε γιατρέψουν..να σε αγκαλιάσουν να απαλύνουν τη ψυχή, να γίνει νέα, καινούρια και ξανά ισχυρή δίπλα σε μια άλλη ισάξια και ισχυρή ψυχή που θα περπατάει αγκαλιά μαζί σου γιατί θα σε αγαπά και θα σε εκτιμά. Επέτρεψε στην ψυχή σου να ανθίσει και πάλι… Μη βασανίζεσαι.. μη χάνεις χρόνο απο τη ζωή.
Δοκίμασε.

Κυριακή-Κική Πλαστάρα

*Η Κυριακή είναι ο εαυτός της…

You May Also Like