Ένα από τα πιο απαραίτητα αντικείμενα της καθημερινότητάς μας, ειδικά αυτές τις μέρες που μένουμε σπίτι, είναι και μια από τις μεγαλύτερες εστίες μικροβίων. Μπορεί να πλένουμε τα χέρια μας, να τα τρίβουμε με αντισηπτικά, στο πληκτρολόγιο όμως, όπως και σε κάθε επιφάνεια, ο κορονοϊός μπορεί να επιβιώσει για ώρες, ακόμα και μέρες.

Κάθε πληκτρολόγιο desktop ή laptop, χρειάζεται καθαρισμό σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ειδικά αν πρόκειται για πληκτρολόγια που χρησιμοποιούνται από πολλούς, το καθάρισμα είναι επιτακτική ανάγκη για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Πως γίνεται ο σωστός καθαρισμός πληκτρολογίου

  • Αρχικά, αναποδογυρίστε το πληκτρολόγιο και με απαλά χτυπήματα διώξτε όλα τα απορρίμματα.
  • Φυσήξτε ανάμεσα στα πλήκτρα προκειμένου να αφαιρεθούν όλα τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί. Στην αγορά θα βρείτε αρκετά οικονομικά προϊόντα συμπιεσμένου αέρα, τα οποία διαθέτουν ειδικά διαμορφωμένο στόμιο για τον καλύτερο καθαρισμό. Καλό θα ήταν να κρατάτε το δοχείο με τρόπο ώστε ο καθαρισμός πληκτρολογίου να πραγματοποιείται υπό γωνία.
  • Επαναλάβετε την διαδικασία του τινάγματος και του φυσήματος έως ότου δεν βλέπετε άλλα απορρίμματα να πέφτουν από το πληκτρολόγιο.
  • Στη συνέχει περάστε τα σημεία ανάμεσα στα πλήκτρα του πληκτρολογίου με μια μπατονέτα με οινόπνευμα. Ο καθαρισμός πληκτρολογίου ολοκληρώνεται με ένα αντισηπτικό υγρό μαντηλάκι προκειμένου να εξασφαλίσουμε την απομάκρυνση όλων των μικροβίων.

Αφού ολοκληρώσετε όλα τα βήματα, το πληκτρολόγιό σας θα είναι και πάλι καθαρό και λειτουργικό. Καλό θα ήταν να επαναλαμβάνετε την διαδικασία αυτή μία φορά τον μήνα.

You May Also Like