Η βρετανική πρωτεύουσα λάμπει όπως κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα και αδιαμφισβήτητα διεκδικεί την πρωτιά στις πιο εντυπωσιακά στολισμένες πόλεις του κόσμου!

Όλο το κέντρο του Λονδίνου μετατρέπεται σε ένα μοναδικό σκηνικό με εκατομμύρια λαμπιόνια, στολίδια και χριστουγεννιάτικα χρώματα.

Μπορεί το 2019 να είναι η τελευταία φορά που η βρετανική πρωτεύουσα γιορτάζει ως μέλος της ΕΕ και ίσως για αυτό οι διακοσμήσεις είναι ακόμη πιο πλούσιες καθώς εκατομμύρια επισκέπτες υπολογίζεται πως θα κατακλύσουν το Λονδίνο για τα Χριστούγεννα και την έλευση του 2020.

Αν φέτος βρεθείτε στο Λονδίνο, τα Χριστούγεννα θα παρασυρθείτε σε ένα εορταστικό ταξίδι γεμάτο εικόνες, γεύσεις και χρώματα !

Εμείς το απολαύσαμε και θα σας πούμε που πραγματικά πρέπει να πάτε!

Στα Harrods

Το επιβλητικό αυτό σήμα κατατεθέν του Λονδίνου είναι μοναδικά στολισμένο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά με τον ιδιαίτερο διάκοσμο να δένει σε όλους στους ορόφους με την πολυτελή αρχιτεκτονική του

Στην Regent Street

Οι υπέροχοι χρυσοί άγγελοι που ίπτανται πάνω από τον διάσημο δρόμο στην καρδιά της εμπορικής αγοράς θα σε εντυπωσιάσουν ,ώστε να βγάλεις κ εσύ μια απ’ τις must φωτογραφίες για το 2019!

Στο Camden Town

Ice skating, Christmas market, φανταστικό εορταστικό φαγητό!

Σε μια από τις πιο διάσημες αγορές του κόσμου θα δοκιμάσεις από τους καλύτερους street food traders του Λονδίνου ότι δεν έχεις ξανά φάει!

Κατευθυνθείτε στο Camden Market για μια ημέρα γεμάτη εορταστική διασκέδαση, ψώνια και μοναδικές γεύσεις!

Στην Trafalgar Square

Μια από τις γνωστότερες πλατείες του κόσμου φιλοξενεί το πιο διάσημο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο!

Το δέντρο ύψους 25 μέτρων είναι ένα δώρο από το λαό της Νορβηγίας στο Λονδίνο, χάρη στη στήριξη της Βρετανίας στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στο Tate

Όσες φορές και εάν έχεις επισκεφτεί το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης πάντοτε θα αξίζει να απολαύσεις την θέα μαζί με τον καφέ σου στον 6ο όροφο όπου θα δεις το μοναδικά φαντασμαγορικό λόγω Χριστουγέννων skyline του Λονδίνου

Στην Borough Market

Με τις ιστορικές καμάρες της Αγοράς, διακοσμημένες με όμορφα στολίδια, τον ήχο των καμπάνων και των Χριστουγέννων στο παρασκήνιο, το άρωμα του ζεστού κρασιού στον αέρα και μια πληθώρα εξαιρετικών προϊόντων για να διαλέξετε, το πνεύμα των Χριστουγέννων σίγουρα είναι εδώ!

Στο Portobello

Η πιο δημοφιλής Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Notting Hill, όπου μπορείτε να ψωνίσετε είναι στο Portobello, όπου κάθε χρόνο το κέντρο μετατρέπεται σε ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο θέαμα.

 

Στο Hyde Park

Στο βασιλικό πάρκο έχει στηθεί το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο χωριό η Winter Wonderland με παιχνίδια και εορταστική αγορά! Tip Να αποφύγεις να το επισκεφτείς Σάββατο ή Κυριακή απόγευμα καθώς χιλιάδες κόσμου βρίσκονται εκεί, ενώ λόγω του τεράστιου πλήθους κλείνουν προσωρινά οι κοντινοί σταθμοί του μετρό.

Στην Leicester Square

Τα Χριστούγεννα στη Leicester Square μεταμορφώνουν το κέντρο του πολυσύχναστου Λονδίνου σε μια χώρα των θαυμάτων που περιλαμβάνει παραδοσιακές αγορές Χριστουγέννων με χειροποίητα αγαθά και νόστιμα φαγητά και ποτά.

Σίγουρα εκεί πρέπει να απολαύσεις την μπύρα σου σε μια από τις παραδοσιακές παμπ της πόλης ή το ποτό σου σε ένα από τα διασημότερα κλαμπ!

Στο Covent garden

Ώρα για καφέ ή τσάι στο πιο πολυσύχναστο μέρος!

Η σκεπαστή αγορά φόρεσε τα γιορτινά της με τον γνωστό Οίκο Tiffany & Co. να διακοσμεί μοναδικά την πλατεία! Sos μην χρησιμοποιήσεις κανένα ΑΤΜ σε αυτήν την περιοχή! Τα περισσότερα έχουν κλεπτικούς μηχανισμούς και θα αντιγράψουν τα στοιχεία της κάρτας σου!

 

Αν θέλεις να δεις τη μαγεία των Χριστουγέννων, το Λονδίνο σε περιμένει να την ανακαλύψεις !

Εύη Ράπτη

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Φωτογραφίες : Εύη Ράπτη – Γιώργος Τσιούτσιος & Γεωργία Καναβού

You May Also Like