Η πρωινή περιποίηση του δέρματος είναι εξίσου σημαντική με τη βραδινή, αν όχι περισσότερο. Σκεφτείτε μόνο σε πόσους κινδύνους εκτίθεται καθημερινά -μόλυνση, ηλιακή ακτινοβολία, υψηλά επίπεδα στρες- και θα καταλάβετε.

Βέβαια, για να πούμε την αλήθεια, κανένας δεν έχει άπειρο χρόνο το πρωί στη διάθεσή του για να ετοιμαστεί και πόσο μάλλον για να απλώσει δεκάδες στρώσεις skincare προϊόντων. Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην κάνετε τίποτα.

Πάμε να δούμε ποια είναι η σωστή σειρά για να εφαρμόζουμε τα προϊόντα περιποίησης της ημέρας:

Step 1: cleanser
Είναι αυτονόητο , πως πριν από οποιαδήποτε εφαρμογή προϊόντος στην επιδερμίδα μας, αυτή πρέπει να είναι πεντακάθαρη. Απαλλαχτείτε από το μακιγιάζ της ημέρας με ένα σαπουνάκι και cleanser πάνω σε βαμβάκι.

Step 2: Toner
Το toner είναι απαραίτητο για να τονώσει την επιδερμίδα σας αλλά και να δράσει ως θεραπεία σε προβληματικές επιδερμίδες (ακμή, πόροι κ.ά.)

Step 3: Serum
Αμέσως μετά το toner λοιπόν, εφαρμόζουμε το serum μας, εάν φυσικά η βάση του είναι το νερό. Η συσκευασία συνήθως αναγράφει ποια είναι η βάση του, αν πάλι όχι, αυτό μπορείτε να το καταλάβετε από το texture του προϊόντος. Τα serum με βάση ελαίου, πρέπει να εφαρμόζονται στο τέλος, έτσι ώστε να σφραγίζουν τα υπόλοιπα συστατικά που έχουν προηγηθεί.

Step 4: Eye cream
Η κρέμα ματιών βοηθά στο να μην σχηματίζονται ρυτίδες στο λεπτό δέρμα της περιοχής

Step 5: Spot Treatment
Ιδανικά, εφαρμόζουμε τα προϊόντα κατά της ακμής ή της επουλώσεις τυχόν σημαδιών το βράδυ πριν πάμε για ύπνο, όπου το δέρμα μας δρα περισσότερο για την επούλωσή του. Μετά από αυτό το βήμα, καλό θα είναι να περιμένεις να απορροφηθεί πλήρως πριν να εφαρμόσεις οτιδήποτε άλλο.

Step 6: Moisturizer
H ενυδατική κρέμα νυκτός είναι ένα απαραίτητο στοιχείο στην διατήρηση μιας υγειούς επιδερμίδας. Ένα σημαντικό βήμα που δεν πρέπει να παραβλέπουμε έτσι ώστε να μεγιστοποιηθεί η δράση της ενυδάτωσης κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Step 7: Face oil
Τα λαδάκια για το πρόσωπο εφαρμόζονται λίγο πριν το τέλος της ρουτίνας περιποίησης, ώστε η σύσταση τους να μην διακόψει την δράση της ενυδατικής σας.

Step 8: Sunscream
Η πρωινή ρουτίνα ομορφιάς, ολοκληρώνεται με την εφαρμογή ενός αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας, έτσι ώστε να η επιδερμίδα σας να προστατευτεί από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου και την πρόωρη γήρανση.

You May Also Like