Το καστορέλαιο, είναι σίγουρα ένα από τα πιο θαυματουργά έλαια για τα μαλλιά, που αποτελεί μάλιστα το βασικό συστατικό πολλών καλλυντικών. Από τα αρχαία κιόλας χρόνια είναι γνωστό, μιας και συμβάλλει στη γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών και ως εκ τούτου κάνει τα φρύδια και τις βλεφαρίδες πιο «γεμάτες» και δυνατές.

Τι θα λέγατε λοιπόν να φτιάχνατε στο σπίτι το δικό serum από καστορέλαιο για γεμάτα φρύδια;

Υλικά

2 κουταλιές καστορέλαιο 2 κουταλάκια του γλυκού έλαιο argan 1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι βιταμίνης Ε (2-3 κάψουλες) 9 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου 9 σταγόνες αιθέριο έλαιο καφέ

 

Οδηγίες

Συνδύασε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι (για το λάδι βιταμίνης Ε, κάνε μια μικρή τρύπα στην κάψουλα και πίεσε να βγει το λάδι).

Κλείσε το καπάκι και ανακίνησε το για να αναμειχθεί σωστά πριν το χρησιμοποιήσεις.

Extra tips:

Εφάρμοσε πρωί και βράδυ για καλύτερα αποτελέσματα.

Αυτή η συνταγή δεν προορίζεται για χρήση στις βλεφαρίδες και φρόντισε να μην έρθει σε επαφή με τα μάτια σου.

Ανακίνησε καλά και βούτηξε ένα καθαρό spoolie ή μια μπατονέτα στο διάλυμα, απορρίπτοντας την περίσσεια ποσότητα του προϊόντος πριν από την εφαρμογή. Από την πλευρά που εφαρμόζεις τον ορό, τοποθέτησε ένα στεγνό πανί πάνω από τα μάτια σου για να μη τρέξει. Σκούπισε την περιττή ποσότητα λαδιού και επανάλαβε τη διαδικασία από την άλλη πλευρά. Κάνε μασάζ τον ορό στα φρύδια σου για 10-20 δευτερόλεπτα για να εξασφαλίσεις σωστή απορρόφηση. Περίμενε 5-10 λεπτά πριν συνεχίσεις τη ρουτίνα σου.

Χρήση εντός 6 μηνών.

Μπορείς να αγοράσεις άδεια σωληνάρια μάσκαρα, αλλά είναι επίσης πολύ εύκολο να αποθηκεύσεις τον ορό σε ένα μικρό βάζο και να χρησιμοποιήσεις ένα βαμβάκι ή μια καθαρή μπατονέτα για εφαρμογή στα φρύδια.

You May Also Like