Στην εποχή του κοροναϊού, εμφανίζεται μία νέα μορφή ακμής, η οποία οφείλεται στην χρήση μάσκας σχεδόν όλη την ημέρα. Το όνομα αυτής: Μascne!

Τι προκαλεί Μascne;

Μία επιμελής ρουτίνα που περιλαμβάνει καθαρισμό, απολέπιση, ενυδάτωση και, φυσικά, αντηλιακό, συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της ακμής, καθώς απομακρύνει το σμήγμα, τα νεκρά κύτταρα, τα έλαια που εκκρίνονται κτλπ. Όταν, όμως, είναι κανείς αναγκασμένος να φοράει για μεγάλα χρονικά διαστήματα μάσκα, τότε όλα τα παραπάνω εγκλωβίζονται και παραμένουν στο δέρμα. Επιπρόσθετα, η μάσκα δημιουργεί το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροβίων και βακτηρίων, τα οποία με τη σειρά τους οδηγούν σε ένα απρόσμενο ξέσπασμα ακμής.

Πώς την αντιμετωπίζουμε;

Αν έχεις την υποψία ότι η μάσκα έχει συμβάλλει στην εκδήλωση της ακμής σου αυτή τη στιγμή, η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις για να αντιμετωπίσεις το φαινόμενο δεν είναι και τόσο διαφορετική από αυτή για την κοινή ακμή.

Το πρώτο βήμα είναι ένα καλό σαπούνι καθαρισμού για λιπαρό ή ευαίσθητο δέρμα.

Επίσης, ένα αντηλιακό προσώπου με χρώμα με ελαφριά υφή που ενυδατώνει & προσφέρει ματ αποτέλεσμα στο λιπαρό δέρμα με τάση ακμής.

Η απολέπιση είναι ένα τρίτο βήμα που θα βοηθούσε θεαματικά στην αντιμετώπιση μίας έκρηξης ακμής.

Θα χρειαστούμε ένα προϊόν που προσφέρει βαθύ καθαρισμό, απομακρύνει το σμήγμα και τα μαύρα στίγματα, παρέχει βακτηριακή προστασία, αναζωογονεί και ενυδατώνει την επιδερμίδα.

Πώς την προλαμβάνουμε;

Η μάσκα φαίνεται ότι έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και μάλλον θα μείνει για καιρό. Όταν είναι απαραίτητο να φοράς τη μάσκα σου για πολλές ώρες, αλλά έχεις και τάση για ακμή, σίγουρα θα πρέπει να προσέχεις διπλά για μία νέα έξαρση ακμής.

  • Η επιλογή της μάσκας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην αποφυγή της Mascne. Απαλά υφάσματα, όπως τα βαμβακερά είναι πολύ πιο φιλικά στο δέρμα και δεν το ερεθίζουν.
  • Κάτω από τη μάσκα, οι επιλογές πρέπει να είναι εξίσου προσεκτικές. Ελαφρύ make up ή και καθόλου θα ήταν η τέλεια επιλογή.
  • Καλό είναι να μην προβαίνει κανείς σε σκληρές επεξεργασίες στο πρόσωπο, όπως είναι τα χημικά peeling. Δημιουργείται ούτως ή άλλως με τη μάσκα ένα πρόσφορο έδαφος για ακμή, οπότε καλό είναι να αποφύγουμε οτιδήποτε θα κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο.
  • Το σωστό και τακτικό πλύσιμο της μάσκας ολοκληρώνει την τακτική αποφυγής έξαρσης της ακμής. Καλό θα ήταν η μάσκα να πλένεται καθημερινά. Το απορρυπαντικό που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι ήπιο, χωρίς αρώματα και πρόσθετα χρώματα, που συχνά ερεθίζουν το δέρμα.

Όλα τα παραπάνω εξασφαλίζουν μία σωστή διαχείριση του δέρματος και μειώνουν τις πιθανότητες ανάπτυξης ακμής.

You May Also Like