Ένα αγαπημένο και σούπερ  δροσερό γλύκισμα κατάλληλο για να διατηρήσουμε την καλοκαιρινή γραμμή μας είναι τα φρουτένια επιδόρπια  sorbet!

Είναι σίγουρα η πιο ασφαλής επιλογή. Ήξερες όμως ότι υπάρχουν και τα sherbet, καθώς και ποια είναι η διαφορά μεταξύ τους;

 

Το sorbet και το sherbet είναι παγωμένα επιδόρπια με κύριο συστατικό τα φρούτα. Ωστόσο υπάρχει μία σημαντική διαφορά ανάμεσα στα δύο.

Συγκεκριμένα, το sorbet φτιάχνεται αποκλειστικά με φρούτα και ζάχαρη, με κάποιες συνταγές να περιέχουν και κάποια επιπλέον υλικά όπως νερό ή ποτό. Τα υλικά πολτοποιούνται όλα μαζί και στη συνέχεια μπαίνουν σε παγωτομηχανή ή σε μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη για να παγώσουν.

sorbet-karpouzi

 

Από την άλλη, το sherbet είναι το πιο κρεμώδες “ξαδερφάκι” του sorbet, καθώς εκτός από φρούτα και ζάχαρη περιέχει γάλα, κρέμα γάλακτος, ασπράδι αβγού ή ζελατίνη. Είναι πιο πλούσιο από το sorbet δηλαδή, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι πιο ελαφρύ από το παγωτό.

granita-me-fraoules

Και με τη γρανίτα τι γίνεται; Η γρανίτα έχει την ίδια βάση όπως το sorbet, με τη διαφορά ότι δεν χρειάζεται παγωτομηχανή, ενώ συχνά τη μοιράζουμε και σε ειδικές φόρμες για παγωτό ξυλάκι και σερβίρουμε ανάλογα.

Καλή απόλαυση !

You May Also Like