Όσπρια με ανατολίτικο άρωμα γι αυτή την εβδομάδα. Και, σαφώς, θα αναρωτηθείτε, όσπρια μέσα στο καλοκαίρι? Προφανώς και δεν θα σας πρότεινα μία σούπα οσπρίων, αν και εγώ τις τρώω ευχάριστα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το σημερινό πιάτο, με ρεβύθια και ανατολίτικα μπαχαρικά θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Μπορεί να καταναλωθεί ζεστό αλλά και κρύο, σαν σαλάτα. Είναι νόστιμο, θρεπτικό, χορταστικό και θα σας ταξιδέψει σε μέρη εξωτικά.

Υλικά (για 4 άτομα)

2 ποτήρια του νερού ρεβύθια

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

3, 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ, όχι καυτερό

1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

1 κούτα ελιές ροδέλα, φιλέτο

4, 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

ψιλοκομμένο δυόσμο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Αρχικά μουλιάζουμε τα ρεβύθια, σε άφθονο νερό βρύσης, για περίπου 8 ώρες. Έπειτα, τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 45 λεπτά στην απλή κατσαρόλα ή περίπου 20 λεπτά στη χύτρα, μέχρι να μαλακώσουν. Προσοχή γιατί αφρίζουν, το μάτι μας πρεπει να είναι σε μέτρια έως σιγανή φωτιά. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα βρασμένα ρεβύθια, περίπου δύο κονσέρβες.

Όταν τα ρεβύθια έχουν βράσει, τοποθετούμε, ένα βαθύ τηγάνι στο μάτι, σε μέτρια έως δυνατή φωτιά και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σωτάρουμε για λίγο, 1 με 2 λεπτά, το σκόρδο με τα κρεμμυδάκια, το κάρυ και τον κουρκουμά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ρεβύθια, αφού τα έχουμε στραγγίσει και τα σωτάρουμε κι αυτά για 2 με 3 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τις ελιές και το αλατιπίπερο, σύμφωνα με τα γούστα μας.

Σερβίρουμε με βρασμένο λευκό ρύζι ή πλιγούρι και ψιλοκομμένο δυόσμο.

Καλή σας όρεξη!

Γεωργία Χατζοπούλου,

Cooking Lover

You May Also Like