Ο κορωνοϊός κατάφερε για ακόμη μια φορά να μας κλείσει στο σπίτι με αποτέλεσμα τα ραντεβού σε κομμωτήρια και nail salons να έχουν αναβληθεί επ’ αόριστον.

Ωστόσο, για εσάς που ξεμείνατε με το ημιμόνιμο μανικιούρ στα νύχια σας έχουμε τον τέλειο οδηγό για να το αφαιρέσετε.

Ακολουθήστε τα παρακάτω tips με μεγάλη προσοχή για να είναι τα νύχια σας πάντα υγιή αλλά και να μην τα φθείρεται.

Βήμα 1: Λιμάρισμα

Το πρώτο βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να λιμάρετε την εξωτερική επιφάνεια του ημιμόνιμου μανικιούρ σας.. Πρόκειται για μια διαδικασία που ονομάζεται buffing και την ακολουθούν πολλές nail artists, όταν θέλουν να αφαιρέσουν το ημιμόνιμο μανικιούρ σας.
Βήμα 2: Ασετόν και Βαμβάκι

Αρχικά, πάρτε cotton pads κι εμποτίστε τα με αρκετή ποσότητα από το ασετόν σας. Στη συνέχεια κολλήστε ένα σε κάθε νύχι του ενός χεριού και στερεώστε τα με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου.  Μόλις τελειώσετε με το ένα χέρι προχωρήστε στο άλλο.


Βήμα 3: Αφαίρεση

Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και τα βαμβάκια πολύ προσεκτικά και πάρτε ένα ειδικό εργαλείο σαν ξυλάκι με το οποίο θα αφαιρέσετε τα κομμάτια που έχουν αρχίσει να φεύγουν από μόνα τους. Αν ωστόσο δεν έχετε αυτά τα εργαλεία, μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε μερικές οδοντογλυφίδες.

Βήμα 4: Απλώστε μια ενυδατική κρέμα

Αφού έχετε φτάσει σε αυτό το βήμα αισίως, απλώστε μια ενυδατική κρέμα στα χέρια σας και κυρίως στην επιφάνεια του νυχιού, ενώ εάν παρατηρείτε πως έχουν δημιουργηθεί πετσάκια μπορείτε να εφαρμόσετε ελάχιστο ελαιόλαδο.

https://www.govastileto.gr/

You May Also Like