Είναι καιρός να ασχοληθούμε περισσότερο και με τον δικό μας προσωπικό χώρο. Αφού δώσαμε προτεραιότητα στα αγαπημένα μας πρόσωπα και στους κοινόχρηστους χώρους, ήρθε η στιγμή να μεταμορφώσουμε το υπνοδωμάτιό μας και να τον κάνουμε τον δικό μας παράδεισο! Είτε μικρό είναι είτε μεγάλο, μπορεί με σωστές παρεμβάσεις να δημιουργηθεί ένας χώρος φιλόξενος, που να σε γεμίζει γαλήνη – ζεστασιά, να έχει το δικό του χαρακτήρα και να σε ξεκουράζει. Μικρά μυστικά για να το πετύχετε αυτό:

  • Προτιμήστε τις πιο παλ αποχρώσεις και όχι έντονα χρώματα στους τοίχους σας. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε συνδυασμούς δύο χρωμάτων ή ακόμα και να χρησιμοποιήσετε κάποια ταπετσαρία, για να επιτύχετε μία πιο χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο χώρο σας.

  • Δώστε ιδιαίτερη βάση στο κρεβάτι σας, και δεν εννοούμε το design αλλά κυρίως το στρώμα ώστε να κάνετε έναν ποιοτικό ύπνο.
  • Η νέα μόδα θέλει τα κρεβάτια να είναι χαμηλά. Αν έχετε ένα μεγάλο δωμάτιο ενδείκνυται κάτι τέτοιο, γιατί θα δένει αρμονικά με τον χώρο. Αν το δωμάτιο σας είναι μικρό αποφύγετέ το και αξιοποιήστε το χώρο σας βάζοντας ένα κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο ώστε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο όλα τα τετραγωνικά.

  • Δημιουργήστε ένα έργο τέχνης για τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι σας. Εδώ οι επιλογές είναι πολλές και εξαρτώνται από το προσωπικό σας γούστο.
  • Μπορείτε να επιλέξετε έναν πίνακα, προτιμότερο να είναι κάτι αφηρημένο – αποφύγετε τις οικογενειακές φωτογραφίες στο υπνοδωμάτιο.

  • Επιλέξτε μία ταπετσαρία ώστε να μεταμορφώσετε το χώρο σας. Μπορεί να είναι μία κοινή ταπετσαρία ή και ανάγλυφη για ένα πιο ιδιαίτερο στυλ (δείτε σε προηγούμενο άρθρο μας).

  • Προσθέστε κρυφό φωτισμό πίσω από το κεφαλάρι. Τρόποι υπάρχουν πάρα πολλοί και το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από το στυλ που έχετε επιλέξει και το ύφος που θέλετε να δώσετε στο χώρο σας.

  • Δώστε ιδιαίτερη σημασία στο φωτισμό! Πραγματικά μπορεί να μετατρέψει το χώρο σας. Μην στέκεστε στα κλασικά λαμπατέρ∙ κρεμάστε φωτιστικά από το ταβάνι αριστερά και δεξιά του κρεβατιού και κάντε το χώρο σας μοναδικό. Υπάρχουν άπειροι τύποι φωτιστικών και σίγουρα ανάμεσά τους θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

  • Δώστε χαρακτήρα στο χώρο σας προσθέτοντας ιδιαίτερα κομοδίνα στο πλάι του κρεβατιού σας. Ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και τολμήστε.

  • Αν ο χώρος σας έχει μεγάλα ανοίγματα, κανένα απολύτως πρόβλημα! Κρεμάστε διπλές κουρτίνες (μία λεπτή και μία πιο βαριά), έτσι και τον ήλιο θα περιορίζετε ώστε να μην σας ενοχλεί τις ώρες ξεκούρασης αλλά και τα αδιάκριτα βλέμματα.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, όταν αποφασίσετε την ανανέωση ή την αρχική οργάνωση του υπνοδωματίου σας συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Μην συσσωρεύσετε στον χώρο αυτό οτιδήποτε έχετε σκεπτόμενοι ότι εκεί δεν μπαίνουν οι επισκέπτες, διότι έτσι απλά θα χάσετε εσείς τον ύπνο σας!

 

 

Κατερίνα Ζήση

Αρχιτέκτων Μηχανικός, ΜΑ Lighting Design

Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε., Ανακαίνισης & αποκατάστασης Κτιρίων

Make up : Elena Tzogiou

Clothes : Klip_shop Volos

You May Also Like