Θέλεις απελπισμένα μια “πράσινη” γωνιά στο σαλόνι ή στην κρεβατοκάμαρα σαν αυτές που χαζεύεις σε instagram και pinterest, αλλά ποτέ δεν έχεις χρόνο ν’ ασχοληθείς, γιατί απλώς ότι κι αν φυτέψεις θα μαραθεί γιατί θα ξεχνάς να το ποτίζεις κάθε μέρα;

Σου έχουμε τη λύση!

Υπάρχουν  φυτά εκεί έξω, που μπαίνουν στον χώρο σου και έχουν ελάχιστες απαιτήσεις, καθώς τα παρακάτω είδη χλωρίδας θέλουν πότισμα μόνο 2-3 φορές το μήνα!Τέλειο ;

Κάκτος

Έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν νερό ώστε να επιβιώνουν στις συνθήκες παρατεταμένης ανομβρίας. Τα περισσότερα είδη χαλούν από το πολύ πότισμα.

Φίκος

Δημοφιλές διακοσμητικό φυτό εσωτερικού χώρου, θέλει μέρος φωτεινό και πότισμα 3 φορές το μήνα τον χειμώνα. Όταν ο καιρός ανοίγει, θέλει λίγο παραπάνω.

Σανσεβιέρια

 Άλλο ένα φυτό που δεν απαιτεί πολύ νερό. Τον χειμώνα ποτίζεις μία φορά το μήνα, αυξάνεις την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Μπιγκόνια

Θέλει ένα μέρος φωτεινό για να ανθίσει, αλλά όχι κάπου που πέφτει ο ήλιος πάνω της. Το καλοκαίρι θέλει πότισμα κάθε 3 μέρες, αλλά από το φθινόπωρο κι έπειτα το αραιώνεις για να μη σαπίσει.

Χλωρόφυτο

Φυτό εσωτερικού/εξωτερικού που έχει τις ρίζες του σε μία άλλη εποχή. Αν εξαιρέσεις την περίοδο της ανάπτυξής του που μία προσοχή παραπάνω την θέλει, σε γενικές γραμμές. Δεν θέλει πολύ φροντίδα και καθαρίζει την ατμόσφαιρα του σπιτιού.

Ουρά του γαϊδάρου

Είναι ένα πολύ εντυπωσιακό παχύφυτο με προέλευση από το Μεξικό. Η πρωτογενής του ονομασία είναι Sedum morganianum και τον χειμώνα ειδικά απαιτεί ελάχιστο πότισμα.

You May Also Like