Οι άνθρωποι συχνά αισθάνονται ολοκληρωμένοι, γεμάτοι ενέργεια και με λιγότερο άγχος αμέσως μετά την άσκηση.

Αλλά για να απολαύσετε αυτά τα οφέλη πρέπει να βρείτε ένα τύπο γυμναστικής που να σας ταιριάζει και πραγματικά απολαμβάνετε. Παρά τις καλύτερες προθέσεις σας, μπορεί να υπάρχουν μερικές συνήθειες όμως, που σας «εμποδίζουν». Αυτές περιλαμβάνουν:

1. Θέλετε να κάνετε γυμναστική μόνο όταν έχετε ελεύθερο χρόνο

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι το πρόγραμμά σας γεμίζει όσο περνά η μέρα; Νομίζατε ότι θα είχατε χρόνο το απόγευμα, αλλά τελικά έπρεπε να βοηθήσετε σε ένα project στην δουλειά που σας κράτησε μέχρι αργά.

Μία από τις πιο κοινές δικαιολογίες για να μην ασκηθούμε είναι η έλλειψη του χρόνου. Για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να είμαστε προνοητικοί στον προγραμματισμό των προπονήσεων μας, σαν να πρόκειται για συναντήσεις τις οποίες δεν μπορούμε να αναβάλλουμε.

Πριν ξεκινήσει η εβδομάδα, αποκλείστε αυτήν την ώρα στην ατζέντα σας και μην ακυρώσετε αυτό το «ραντεβού» προς τον καλύτερη εκδοχή σας.

2. Προσπαθήστε να είστε πρωινός τύπος (ενώ δεν είστε)

Ενώ είναι αλήθεια ότι οι πρωινές προπονήσεις είναι ιδανικές για να τηρείτε την fitness ρουτίνα σας, καθώς δεν υπάρχει τίποτα να εκτροχιάσει τα σχέδιά σας, εάν δεν μπορείτε να ξυπνήσετε νωρίς το πρωί, τότε θα υπάρξει πρόβλημα.

Όχι μόνο είναι πιθανό να νυστάζετε καθ’όλη την διάρκεια αλλά θα «κλέψει» και την χαρά της προπόνησης, αφού θα βλέπετε την άσκηση σαν «αγγαρεία». Παρατηρήστε τα επίπεδα της ενέργειάς σας και προσπαθήστε να προσαρμόσετε το πρόγραμμά σας αναλόγως.

3. Προγραμματίζετε καθημερινές προπονήσεις

Εάν δεν ασκείστε με συνέπεια, αντί να προσπαθείτε να γυμνάζεστε καθημερινά, ξεκινήστε από το να κάνετε δύο ή τρεις προπονήσεις την εβδομάδα. Κάθε εβδομάδα ή δύο, προσθέστε μία ακόμα προπόνηση.

Για να αυξήσετε το κίνητρο και να μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμού, είναι σημαντικό να διαφοροποιείτε τα είδη και την ένταση της άσκησης που κάνετε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Για παράδειγμα: ποδηλασία για μια ώρα, περπάτημα με έναν φίλο στη γειτονιά για 20 λεπτά, άρση βαρών για 15 λεπτά ή διατάσεις ενώ παρακολουθείτε την αγαπημένη σας τηλεοπτική εκπομπή. Όλες αυτές οι δραστηριότητες τονώνουν τις βασικές μυϊκές ομάδες με διαφορετικούς τρόπους.

 

You May Also Like