Για εσάς που βάφεστε καθημερινά, μία φορά την εβδομάδα είναι αναγκαίο το πλύσιμο των πινέλων σας. Σε κάθε περίπτωση, με λιγότερες από τρεις φορές τον μήνα έχουμε πρόβλημα. Αν δεν το κάνετε, μην απορείτε για μικρά σπυράκια ή άλλους ερεθισμούς…

Με τι προϊόν καθαρίζονται;

Το σαμπουάν για μωρά με χαμομήλι είναι μια καλή εναλλακτική λύση, αν δεν έχετε ένα κανονικό καθαριστικό για τα σύνεργα του μακιγιάζ σας. Ξεπλύνετε πολύ καλά το σαμπουάν και -πολύ σημαντικό- βάλτε τα βουρτσάκια και τα πινέλα ξαπλωτά σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν. Η όρθια θέση δεν ενδείκνυται, αφού το νερό μπορεί να καταστρέψει και να χαλαρώσει την κόλλα που συγκρατεί τις τρίχες στη θέση τους, κάνοντας τις λαβές να ξεκολλήσουν.

Μην αφήνεις το νερό να πέσει επάνω στη λαβή ή στα μεταλλικά σημεία του πινέλου, επειδή θα χαλαρώσει η κόλα και μπορεί να διαλυθεί το πινέλο σου. Ξεκίνα βρέχοντας το πινέλο με χλιαρό νερό, ύγρανε το σαπούνι, πέρασε το πινέλο σε ένα βάζο και ξέπλυνε.

Αν δεν έχετε χρόνο, χρησιμοποιήστε απλώς οινόπνευμα

Ψεκάστε το στις τρίχες ή επάνω σε ένα κομμάτι χαρτί και περάστε τα πινέλα πάνω κάτω στο χαρτί ή/και σκουπίστε τα με μια πετσέτα βρεγμένη με οινόπνευμα. Το οινόπνευμα σκοτώνει, ως γνωστόν, τα μικρόβια και τα βακτήρια. Αυτή η τεχνική συνίσταται για τα λοιπά σύνεργα σας, όπως το τσιμπιδάκι των φρυδιών ή το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες.

Επενδύστε σε ένα σπρέι καθαρισμού

Ανάμεσα στα «κανονικά» πλυσίματα μπορείτε να κρατάτε τα πινέλα σας φρέσκα με ένα σπρέι που θα τα ανανεώνει και θα διατηρεί και τις τρίχες τους σε καλή κατάσταση. Ένα επιπλέον μυστικό είναι ότι τα συνθετικά πινέλα τείνουν να σκληραίνουν μετά από μερικές χρήσεις. Κάθε δύο (εβδομαδιαία) πλυσίματα, βάλτε λίγο μαλακτικό μαλλιών στα συνθετικά πινέλα σας για να παραμείνουν μαλακά.

You May Also Like